Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alba Augusts hemlighet ute – tvingats vara tyst fram till nu

08 maj, 2024, 07:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu kan Alba August äntligen avslöja den stora hemligheten.
Annons

Alba August är en kvinna med många talanger.

Alla utom vi med Alba August och Björn GustafssonBrand logo
Alla utom vi med Alba August och Björn Gustafsson

Alba August om artistkarriären: "Aldrig haft självförtroende"

Hennes bakgrund som dotter till regissören Bille August, 77, och skådespelerskan Pernilla August, 66, ledde hennes tidigt in på spåret som skådespelerska – och det hjälper ju karriären att kunna prata både danska och svenska.

– Hade jag vuxit upp i en familj där alla var advokater så hade jag kanske sett en väg framför mig hur man kunde bli det. Men jag har aldrig haft självförtroende i att sitta ner i en skolbänk eller plugga på det sättet. Att jobba som konstnär har känts som det enda alternativet som lockat mig, även fast jag vet hur tufft det är. Man måste vara bäst av alla om man ska ha en karriär som skådis, säger Alba i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Alba August är både skådespelare och artist

Hon upptäckte också tidigt att hon hade en talang för sång, en lättnad för Alba som snabbt förstod att arbetet som sångerska öppnade fler dörrar i karriären.

– Som skådespelare behöver jag konstant söka jobb, medan jag som artist skapar mina egna jobb. Så man är lite mer fri på det sättet. Jag känner mig mer maktlös som skådespelare, vilket ju också kan vara skönt ibland, att slippa ta ansvar.

Alba August medverkar i "Så mycket bättre"

Nu står det dessutom klart att Alba August är en av artisterna som ska medverka i kommande säsongen av "Så mycket bättre".

Tillsammans med artister som Seinabo Sey, Simon Superti, Peo Thyrén och Andreas Lundstedt ska hon tolka sina artistkollegors låtar under sex dagar på Gotland i sommar.

Och nerverna, de finns där.

– Jag är nog mest nervös över att det kommer vara så intensivt socialt. Jag är i allra högsta grad en superintrovert person. Jag skulle aldrig privat välja att umgås med andra människor i sex dagar. När jag är på filminspelning brukar jag alltid gå runt med ”noise cancelling”-hörlurar.

Men allra mest ser hon fram emot det, inte minst att spela live.

– Jag älskar det. Och att få tolka massa bra låtar, det ska bli jätteroligt!, avslutar hon i intervju med Aftonbladet.

Annons