Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alex Schulman och Jonas Gardell i stort kändissbråk – detta har hänt i fejden

04 sep, 2023, 13:30 
Jonas Gardell och Alex Schulman

Jonas Gardell och Alex Schulman har ett offentligt bråk.

Annons

Jonas Gardell och Alex Schulman har en långtgående fiendskap. Och nu har Alex satt sig på sig boxningshandskarna igen, för att dela ut en ny smocka.

Jonas har nämligen haft en uppmärksammad lunch med statsminister Ulf Kristersson. Det här har avhandlats i flera texter i Expressen, där Jonas redogjort för själva upplevelsen.

Alex Schulman: "Jag vill bråka!"Brand logo
Alex Schulman: "Jag vill bråka!"

Stor fejd mellan Alex Schulman och Jonas Gardell

Jonas Gardell och Alex Schulman
Vilken fejd – vem kommer att gå segrande ur den?

Enligt Jonas har målet varit att få statsministern att tänka om i vissa frågor – mer specifikt regeringssamarbetet med Sverigedemokraterna.

Annons

Men Alex menar att allt bara är ett tomt skådespel. Han går till frontalangrepp på Jonas i sin kolumn för Dagens Nyheter.

"Gardells lunchgäst styr en regering med stöd av Sverigedemokraterna, vars toppnamn Björn Söder återkommande och nyligen uttryckt sitt hat mot hbtq-personer. Men när lunchen är slut är resultatet noll. Det kommer inga löften, Kristersson gör ingenting, SD är fortfarande en partner, hbtq-hataren Björn Söder sitter kvar. Alla de här minglen och luncherna, alla de här långa, långa texterna i Expressen, för ingenting. Det är bara en teater där två personer äter pasta med körsbärstomater och solar sig i varandras glans", skriver Alex.

"Gardell avslutar sin lunchrapport med att han hoppas att Kristersson tagit till sig av det han sagt och så de ödesmättade slutorden: 'Annars får jag väl bjuda honom en gång till.' Det går en rysning genom mig. Det här kan inte vara sant. Mardrömmen fortsätter."

Annons

"Så jävla kåt på pengar"

Det här är inte första gången Jonas och Alex träter, som sagt. Vi minns till exempel när Jonas reagerade på att Alex gjorde reklam för lusschampo i sin podcast.

– Menar du verkligen att du är så jävla kåt på pengar att du säljer ut dina ungars jävla löss i håret för att tjäna pengar? sa Jonas i sin podcast Mark & Jonas.

– Jag lyssnade på ”Alex och Sigge”. Det var som ”Schulman show” blev ”The Truman Show”. Det var så läskigt. Jag förstod inte att han gjorde reklam. Han sålde ut sina barn i en reklam.

Annons