Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alex Schulmans kritik mot Zlatan - "Han spelar dåligt och är en mobbare"

27 mar, 2023, 13:30 
AvRedaktionen Svensk Dam
Zlatan Ibrahimović och Alex Schulman.

Alex Schulman rasar mot Zlatan efter uttalandet under presskonferensen.

Annons

Efter en lång tid av skador var Zlatan Ibrahimović tillbaka på hemmaplanen för EM-kvalet mot Belgien. Zlatan började på bänken men blev inbytt med 20 minuter kvar av matchen, något som däremot inte påverkade den stora förlusten med 0-3 till Sverige.

Före kvalet höll Zlatan en presskonferens på Friends Arena för att svara på frågor om karriären, familjen och även om det omtalade VM i Qatar som fotbollslegendaren hyllade.

– Qatar som land, tror jag är ett system som funkar. Finns det droger? Nej. Finns det kriminalitet? Nej, säger han till SVT sport, ett uttalande som gjorde att bägaren rann över för Alex Schulman.

Zlatans ord om sonen: ”Han ville skada mig”Brand logo
Zlatans ord om sonen: ”Han ville skada mig”

Alex Schulman vill stå upp mot Zlatan

I en DN-artikel skriver nu Alex att han är trött på hur Sverige inte vågar stå upp mot Zlatan.

Annons

– Han spelar dåligt och är en mobbare. Inte ens när han säger något genomkorkat om Qatar reagerar folk. Året är 2023 och fortfarande vågar ingen stöta sig med Zlatan Ibrahimovic, skriver han i DN-artikeln.

I artikeln riktar han även kritik mot förbundskaptenen Janne Andersson och sportjournalisten Olof Lundh som Schulman tycker uppmuntrar Zlatans beteende.

Alex Schulman
Alex Schulman är krönikör för DN och är inte rädd för att uttrycka sin åsikt.

– Janne Andersson livrädd, vill knappt vidröra det, säger att Zlatan måste få tycka vad han vill. Olof Lundh står i Nyhetsmorgon och säger typ att Zlatan är Zlatan, han gillar auktoritära styren och sånt. Få säger ifrån, skriver Alex.

Annons
Zlatan Ibrahimović
Zlatan ses som en av de största fotbollsspelarna genom tiderna.

Alex är känd för att våga säga vad han tycker i sina krönikor, förutom att rikta kritik mot Zlatan har han även kritiserat allt från djurparker till svenska politiker.

Kritiken mot Qatar

VM i Qatar 2022 har blivit väldigt omtalat och Fifa har fått massvis av kritik för att värdlandet bryter mot flera av de mänskliga rättigheterna. SvD listade upp några av de viktigaste anledningarna till kritiken. För att nämna några har exempelvis över 6500 dödliga arbetsolyckor inträffar för gästarbetare, som inte heller får engagera sig fackligt i Qatar. Kvinnors rättigheter är begränsade och måste alltid ha en förmyndare som tar beslut om exempelvis deras utbildning, giftemål och sjukvård. Homosexualitet är även förbjudet.

Annons