Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alice Bah Kuhnke tappar hakan efter Bianca Ingrossos vågade fråga

05 nov, 2023, 12:00 

Politikern blir helt paff efter Bianca Ingrossos fråga.

Annons

Söndagens avsnitt av Bianca Ingrossos talkshow gästas bland annat av bästa vännerna Alice Bah Kuhnke och Eva Röse. De lärde känna varandra som unga, när de gjorde Disneyklubben, och har sedan dess inte lämnat varandras sida.

Sin vana trogen ryggar Bianca däremot från att ställa de lite obekväma frågorna till duon. Och det är en specifik fråga som minst sagt chockar Miljöpartisten Alice Bah Kuhnke...

Bianca Ingrossos pengar – miljonbeloppen i lön och företagBrand logo
Bianca Ingrossos pengar – miljonbeloppen i lön och företag

Alice Bah Kuhnke och Eva Röses starka ord om relationen

Alice och Eva går som sagt "way back", och de har lyckats hålla vänskapen intakt i alla år.

– Eva är en av de få nära vänner jag har. Första gången jag träffade henne föll jag som en fura, hon sa att det var hon och jag och det har det varit sen dess, har Alice sagt i programmet Fest hos Bindefeld.

Annons

I Biancas berättar Eva Röse också att hon på sätt och vis också har Alice att tacka sin karriär som skådespelare. Det var nämligen Alice som pushade henne att gå hela vägen:

–Vi jobbade på tv, men jag ville inte riktigt arbeta på tv. Jag ville bli skådespelare, men jag var lite osäker och tänkte att jag passade nog inte in där. Men då var det Alice som skickade efter pappren till teaterhögskolan, till scenskolan, berättar hon.

– Och liksom lägger fram dem och säger "ansök nu". Och så sa du till mig så här "när du har premiär på Dramaten någon gång, då kommer jag komma." Sen så gick det några år, och sen var du där på min premiär när jag var typ 20 år. Så att det är väldigt fint att ha en sån vän som också gör det där åt en som man inte riktigt vågar.

Musikern Robert Karl Oskar Broberg klädd i en röd overall omgiven av programledarna Alice Bah Kuhnke, Johan Pettersson och Eva Röse
Programledarna Alice Bah Kuhnke, Johan Petterson och Eva Röse ihop med musikern Robert Karl Oskar Broberg i Disneyklubben.

Alice Bah Kuhnkes chock efter Bianca Ingrossos fråga

De två bästisarna har som bekant två helt olika karriärer. Eva Röse är skådis, och Alice Bah Kuhnke är politiker. Det väcker en fråga hos Bianca som inte många vågar fråga:

Annons

– Men Eva, röstar du på hennes parti?

Det får Alice att göra en överraskad min och utbrista:

– Vi har valhemlighet i detta land!

Men Eva tar det hela med ro. Hon har inga problem med att bekänna färg.

– Nej, jag har inga hemligheter på det sättet. Jag har inte alltid röstat på det partiet. Nej. Inte alls. Men jag gjorde det nu nyligen. Och det är väldigt lyxigt att få vara så nära någon som har så mycket kunskap och kommer berätta så mycket. Jag skulle vilja gärna ha alla typer av partipolitiker som mina vänner kan prata med och förstå vad de står för. Det har man ju inte. Kanske att man skulle tänka annorlunda, konstaterar hon.

–Men jag har aldrig frågat dig vad du röstar på, lägger Alice till.

– Det är ingenting vi pratar så mycket om, svarar Eva.

BIANCA sänds söndag 5 november klockan 21:00 på Kanal 5 och streamar på discovery+.

Foto: discovery+

Annons