Alicia Vikanders svenska skönhetshemlighet

Alicia Vikander

Nu berättar skådespelerskan Alicia Vikander om sin bästa beautyprodukt. Det bästa av allt? Den kostar 20 kronor!

Vår svenska filmstjärna – och Oscarsvinnare – Alicia Vikander är snart aktuell på vita duken igen. I filmen The Glorias spelar hon den feministiska ikonen Gloria Steinem. Filmen baseras på Steinems memoarer My life on the road och regisseras av Julie Taymor. Filmen har premiär under 2020.

– Jag kan fortfarande inte fatta vilket jobb som Gloria har gjort i decennier nu och hur långt vi faktiskt har kommit, har Alicia Vikander berättat i en intervju, med podcasten Pop Culture Confidential, om filmen.

Alicia Vikander är snart 32 år gammal och lever ihop med skådespelarkollegan Michael Fassbender i London. När hon inte arbetar med film och skådespeleri är hon också modell och ansiktet utåt för exklusiva modehuset Louis Vuitton.

Alicia Vikander och Michael Fassbender

Alicia Vikander och maken Michael Fassbender.

Men när det kommer till skönhet är Alicias smak betydligt enklare. Och hon föredrar en svensk produkt. Det var i det amerikanska magasinet Allure som Alicia Vikander avslöjade sin beautyhemlighet. Och nej, det är ingen dyrgrip – tvärtom!

– Jag tror att den är gjord för att kunna användas till nästan vad som helst… Du kan till och med laga mat med den. Men den är en riktig livräddare när det kommer till dina läppar, berättar Alicia Vikander för Allure.

Så, vad är det då för fantastisk produkt? Alicias beautyhemlighet stavas: Försvarets hudsalva.

Produkten har funnits sedan 1940-talet och innehåller flera mjukgörande fetter och är vattenfri. Initialt användes den främst inom svenska försvaret för att förebygga skavsår och skydda huden mot kyla hos värnpliktiga.

Den huvudsakliga användningen är idag som läppsalva och för att mjuka upp torr, narig och sprucken hud på fötterna, armbågarna, i ansiktet eller andra delar av kroppen. Den är också användbar att förebygga skavsår.

Försvarets hudsalva. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)
Försvarets hudsalva

Försvarets hudsalva finns också i en finare förpackning (reklamlänk från Adtraction), eller på tub (reklamlänk från Adtraction). Den finns även i form av en handsalva – för torra händer.  (reklamlänk från Adtraction)

Utöver detta finns Försvarets hudsalva även som multirengöring – för håret, disken, kroppen… Köp den här! (reklamlänk från Adtraction)

Foto: TT