Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Doktor Mikaels och Lottas nya kärleksnäste – priset, grannarna och lyxen

24 jun, 2021, 14:57 
AvLinus Brännström
Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg satsar allt på sin kärlek och flyttade ihop efter bara några månader.
Parets stora villa ligger nära vatten och skog och var rejält dyr – men redan nu värderas den till en miljon mer än när de slog till i februari.
Å andra sidan tvingades "Soldoktorn" sälja sitt jättehus med inomhuspool billigare än vad han hade tänkt.
Annons
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!Brand logo
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!

Det är 2020-talets galnaste kärlekshistoria i kändis-Sverige.

Lotta Engberg slängde ur sig en oskyldig flirt riktad mot Mikael "Soldoktorn" Sandström i en intervju – han trodde att det var "trams" och svarade inte när hon sedan skickade meddelanden.

På skottdagen i fjol fick dock Lotta till slut Mikael på fall genom ett fyndigt sms om att det är enda dagen som flickor får fria. Det satte i gång en intensiv kommunikation via sms och videosamtal som utmynnade i starka känslor.

Sedan har det gått fort – paret gick på sin första dejt för ett år sedan, avslöjade att de var ett par i augusti och nu har Soldoktorn sagt upp sig från sjukhuset och flyttat till Västkusten.

I intervjuer har paret pratat om att avståndet dem emellan egentligen var det enda hindret för deras kärlek.

– Jag vill inte vara särbo, jag tror inte sådana förhållanden klarar sig bra. Jag tycker inte det är vad ett förhållande ska innehålla, förklarade Mikael för Aftonbladet.

Annons

De var dock inte sena med att råda bot på det.

I november förra året valde Mikael Sandström att lägga ut sin spektakulära villa i Hallstahammar till försäljning. Huset på 369 kvadratmeter lockade en jättepublik på Hemnet – och det är inte så konstigt.

Soldoktorns hus: "200 kvadratmeter lyx"

Halva undervåningen i huset är till exempel ett kombinerat pool- och vardagsrum med en gigantisk eldstad – perfekt om man vill grilla inomhus.

– Jag har inrett mitt hem utifrån ledordet ”återhämtning” på alla plan. Hallstahammar är ganska anonymt och huset är inriktat på mina favoritsysselsättningar. Jag tycker om att elda vid öppna spisen. Det är mycket spa-känsla. Det finns mycket utrymme, luft och högt i tak, både på det filosofiska och praktiska planet. Här hämtar jag kraft, har han berättat för Leva & Bo.

"Soldoktorn" köpte själv huset för drygt tio år sedan och ska då ha betalat 3,8 miljoner kronor – han har beskrivit hur han inte kunde motstå den ovanliga villan, trots att den låg åtta mil från hans arbete.

Annons

– Det var en urtråkig mexitegelvilla från 60-talet som byggts ut med 200 kvadratmeter lyx. Inne i huset stod träd från ett gammalt naturreservat under takbjälkarna. Över öppna spisen satt skiffer från Härjedalen, har han berättat för Leva & Bo.

Lotta Engberg och Mikael Sandström visade upp sig offentligt för första gången på Kristallengalan i fjol.

Tvingades sälja till underpris

Under åren han bodde där genomförde han renoveringar så att huset till slut blev, enligt honom själv, "exceptionellt". Naturligtvis ville han också ha betalt och fastigheten lades ut till försäljning för 5,8 miljoner kronor.

Det enda problemet var förstås att det låg i Hallstahammar – där en normal villa är betydligt billigare än så.

Det dröjde flera månader innan en försäljning kom till stånd och slutpriset blev betydligt lägre än vad "Soldoktorn" hade hoppats – 5,1 miljoner såldes huset för, enligt VLT.

Annons

– Det är ett ovanligt hus för Hallstahammar. Hade det legat någon annanstans hade priset blivit högre, sa den ansvarige mäklaren Marcus Skönebrant till tidningen.

I samma veva sålde Lotta Engberg, lite mer i det dolda, sin villa i Olofstorp utanför Göteborg. Hon köpte huset för 3,6 miljoner kronor 2015 efter skilsmässan från sin andra make, Patrik Ehlersson.

Lottas miljonklipp – efter Öfvergårds renovering

Sedan dess har delar av den 172 kvadratmeter stora villan renoverats – av Anders "Arga snickaren" Öfvergård. Lotta Engberg medverkade häromåret i hans tv-program "Anders knackar på" och då fick bland annat den fallfärdiga altanen en rejäl översyn.

Det är möjligt att det bidrog till att höja värdet på huset. Det hade i alla fall ökat rejält i värde – när hon nu sålde det landade prislappen på 4,9 miljoner kronor.

"Soldoktorn" och Lotta fick alltså in totalt 10 miljoner kronor på sina bostadsförsäljningar och det tycks också ha varit ungefär den budget de utgick ifrån när de började leta ett gemensamt boende.

Annons

Det var redan klart att det skulle bli något på Västkusten där Lotta jobbar och har sin familj och där Mikaels gamla mor bor.

När de till slut hittade ett hus tidigare i år var det lite av en slump.

– Vi kollade på hus bara för att det är kul, utan syfte att köpa något, men sen ledde det ena till det andra, har Mikael Sandström berättat för Aftonbladet.

Lotta Engberg och Mikael Sandström när de gästade "Tillsammans med Strömstedts".

Nya huset ligger vid en sjö

Och man kan förstå att de föll för huset som de flyttade in i tillsammans under våren. Det är en villa på totalt över 300 kvadratmeter (240 kvadratmeter boarea och 145 kvadratmeter biarea) som ligger någon mil utanför Göteborg och som är relativt nybyggd, uppförd 2016.

Huset är större än de flesta i området men tomten är relativt liten – bara knappa 1 300 kvadratmeter. Å andra sidan är det lite att sköta och husen står glest i området – parets hem ligger mitt i grönskan och det är bara drygt 200 meter från tomten till en liten sjö.

Annons

Perfekt för Lotta som tycker om att ta långa hundpromenader.

– Vi hittade ett hus som var mycket både "Mikael och Lotta", ligger nära skogen med väldigt vacker natur omkring. Båda har ett jättestort behov av att koppla av i naturen, har Lotta Engberg berättat för Allas.

Lotta är 58 år och Mikael är 63 – det gör att de är äldre än de flesta andra i området som enligt Hitta.se har en medelålder på 42 år. Medelinkomsten i området är också högre än landet i stort och invånarna röstar borgerligt.

Så mycket kostade Lottas och Soldoktorns lyxvilla

Paret har ännu inte bjudit på någon riktig rundtur i villan men i "Nyhetsmorgon" har Mikael Sandström bjudit på några små glimtar – ett stilrent kök i ljusa färger och rostfria vitvaror, parkettgolv och stora glasdörrar ut till en uteplats.

Doktor Mikaels lite suddiga bild från "Nyhetsmorgon".

– Här har vi en öppen spis och här ska den beryktade Engbergska flygeln stå. Där ska hon sitta och sjunga smäktande ballader har hon tänkt, berättade "Soldoktorn" när han visade upp delar av det fräscha huset.

Enligt Expressen har huset också ett biorum samt en lyxig spaavdelning med bastu och inomhuspool.

Men smakar det så kostar det – enligt lagfarten från affären i februari i år kostade huset närmare 9 miljoner kronor. 8 750 000 kronor närmare bestämt.

Å andra sidan verkar det som att paret redan har gjort ett riktigt klipp.

Bostadssajten Booli uppskattar i dag att huset är värt 9 880 000 kronor – det är en hisnande uppgång på över en miljon kronor på bara några månader.

Annons