Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allt vi vet om den nya Downton Abbey-filmen

09 okt, 2018, 20:00 
Margareta
Vilka karaktärer från tv-serien kommer tillbaka? Vad handlar filmen om? Och NÄR har den egentligen premiär? Vi har svaren!
Annons

För några månader kom äntligen beskedet som så många fans väntat på – den brittiska tv-serien Downton Abbey blir långfilm.

Filmens inspelningar påbörjades i september och då var skådespelerskan Michelle Dockery (lady Mary) snabb med att instagramma en bild från den allra första tagningen.

Men den diffusa Instagrambilden avslöjar ingenting om vad som egentligen pågår i den nya rullen, så det finns en hel del frågor att besvara. Vi har samlat ihop allt vi hittills vet om den efterlängtade produktionen – kolla in listan nedan!

När har Downton Abbey-filmen premiär?

Filmen, som ännu inte fått en officiell titel, beräknas gå upp på vita duken någon gång under september månad 2019.

Vilka karaktärer kommer tillbaka?

Redan i juli i år blev det bekräftat att majoriteten av den ursprungliga skådespelarensemblen återvänder i långfilmen. Bland karaktärerna kommer vi alltså att få se bekanta ansikten som Lady Mary, Robert Crawley, Anna Bates och såklart Violet Crawley.

Karaktären Violet Crawley i tv-serien Downton Abbey.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Lady Rose MacClare, som spelas av Lily James, kommer dock inte att vara med.

– Min karaktär Rose flyttade till New York, så det hade varit lite långsökt att skicka tillbaka henne. Jag hade gärna varit med, men det fanns ingen plats för Rose i filmen, säger Lily James i en intervju med tidningen People.

Annons

Filmen tar förmodligen vid där serien slutade

Den exakta handlingen är fortfarande hemlig, men vi kan anta att det inte skiljer jättemånga år mellan filmens storyline och den i tv-serien. Maggie Smiths karaktär Violet Crawley var nämligen 84 år då serien avslutades och då hon även är med i filmen är det osannolikt att särskilt lång tid passerat sedan vi sist såg Violet.

Seriens skapare har även skrivit filmmanuset

Ja, vi vågar nog hoppas på en riktigt bra film! Julian Fellowes, som skapade Downton Abbey, är nämligen manusförfattare i den nya produktionen.

Foto: IBL (Obs! Bilden är tagen under inspelningen av tv-seriens femte säsong).

Av: Anaïs Gonzales Crus

Artikeln publicerades först på Baaam.

 

Annons