Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Älskade programledaren gör comeback i Nyhetsmorgon – nu jublar tittarna

28 sep, 2023, 16:30 

Här dyker hon upp igen – och tittarna jublar!

Annons

De flesta som kollar på Nyhetsmorgon bänkar sig framför tv:n samma tid varje morgon, och har således full koll på de programledare som lotsar dem genom förmiddagen.

Därför kan man tänka sig att många hoppade till när programledare som inte synts till på länge plötsligt gjorde comeback i sändning – och de är så glada!

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Därför syns inte Matilda Boza i Nyhetsmorgon längre

Det gäller Matilda Boza, som ursprungligen är nyhetsankare på TV4 men som då och då gör gästspel som programledare. Under förra sommaren syntes hon regelbundet i rutan som vikarie, men detta år har det ekat tomt.

Annons

Tråkigt för tittarna, men kul för Matilda. Anledningen bakom hennes frånvaro stavas nämligen mammaledighet, efter att hon i mars välkomnade sitt första barn, sonen Ben till världen.

Nu njuter hon av tiden som mamma i bebisbubblan, även om många där hemma gärna vill ha henne tillbaka i Nyhetsmorgon så snart som möjligt:

– Men senast i förrgår var det en kvinna som kom fram till mig och sa att hon saknade mig i tv-rutan, och att jag skulle njuta av föräldraledigheten. Det var härligt att höra! säger Matilda Boza till mama.

Tittarnas jubel: Älskade programledaren tillbaka i Nyhetsmorgon

Under torsdagen gjorde hon däremot ett inhopp igen, precis som hon gjort vid ett tidigare tillfälle i år. När Nyhetsmorgon publicerade en bild på dagens programledare väntade inte tittarnas jubel, och förvåning:

Annons

"Så trevligt att se Matilda i rutan igen!"

"Så roligt att Matilda får köra Nymo tillsammans med Thomas"

"Matilda kul att se henne igen"

Men ännu är hon inte tillbaka för att stanna. I intervjun med mama konstaterar man att Matilda kommer njuta av sin föräldraledighet året ut, och göra några få inhopp.

Matilda Boza och Thomas Ritter

Foto: TV4

Annons