Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Amadeus grova skämt om mamma Carola – bakom hennes rygg

15 maj, 2023, 21:30 
Amadeus Sögaard och Carola Häggkvist
Amadeus Sögaard drog ett grovt skämt om mamma Carola Häggkvist.
Annons

Amadeus Sögaard är son till ett av de mest omskrivna kändisparen i Sverige: Carola Häggkvist och Runar Sögaard.

Men han är också en fotbollsspelare på elitnivå. Hans BP har inlett den allsvenska säsongen starkt, och Amadeus själv har spelat i samtliga åtta omgångar.

Carolas tuffa kamp med Amadeus – berättar om svåra tidenBrand logo
Carolas tuffa kamp med Amadeus – berättar om svåra tiden

Amadeus Sögaards grova skämt om mamma Carola

Amadeus Sögaard
Amadeus Sögaard skämtar grovt om både mamma och pappa.

Ändå är det ofta föräldrarna, inte skönliret på plan, som är i fokus när Amadeus kommer på tal. När 25-åringen gästade podden Tuttosvenskan pratade han om hur fotbollsvärlden hanterar hans lite ovanliga bakgrund.

Annons

– Det är klart att jag någonstans inombords vill visa att jag är bra på det jag håller på med, för att folk har lite förutfattade meningar. Ingen vågade säga det så, men i efterhand kunde tränare berätta att föräldrar kom fram och sa: "Är han Amadeus bra eller spelar han bara i BP för att han har kända föräldrar?", säger Amadeus i podcasten.

Men Amadeus är inte den som brusar upp när någon nämner Carola och Runar. Istället försöker han förhålla sig mer skojfriskt till det hela.

– Man lär sig att självdistans är nyckeln. Att kunna skämta om det. Det avväpnar lite, när jag kan skämta om farsans fängelsestraff eller gången när mamma slängde en kruka från scen. Om du själv är den som skämtar avväpnar du. Det gjorde jag ganska tidigt, säger Amadeus.

– Det är bättre att jag drar upp det först och driver om det.

"Förhoppningsvis kan vi överraska många"

I många år var det Amadeus som stod i skuggan av föräldrarna och artiklarna som skrevs om skilsmässan, men nu kanske det är dags för ett skifte.

– Haha, ja kanske det. Jag har väl aldrig egentligen brytt mig om det där, vad som skrivits och så vidare. Men för egen del har mitt personliga mål alltid varit minst allsvenskan. Nu tog det längre tid än jag trodde, men nu är jag där och jag ser fram emot att kunna bidra och förhoppningsvis kan vi i BP överraska många, har Amadeus sagt till Aftonbladet.

Annons