Amadeus Sögaards ilska – skriver själv om systern Zoe

Carolas son Amadeus ryter ifrån ordentligt mot rasismen hans lillasyster har upplevt.

Carola Häggkvists och Runar Sögaards gemensamma son, Amadeus Sögaard, 22, skriver ett gripande inlägg på Instagram om sin lillasyster Zoe, 11. Carola adopterade dottern Zoe från Sydafrika 2012, när Amadeus var 14 år gammal.

Syskonen har en nära relation trots åldersskillnaden och Amadeus delade nyligen med sig av två fina bild när han håller om sin lillasyster och skriver ett uppmärksammat inlägg om rasismen som hans lillasyster har blivit utsatt för – och kommer bli utsatt för.

“Gör ont i mitt hjärta”

”Gör ont i mitt hjärta varje gång jag tänker på att min lillasyster kommer att utsättas för saker som jag aldrig kommer utsättas för. Känslor jag aldrig kommer att känna. Upplevelser jag aldrig kommer att uppleva. Situationer av utanförskap där hon blir illa behandlad, och jag kommer inte kunna ge henne ett svar på hur man bemöter det. Att hon kommer behöva ta sig upp för ett berg jag aldrig kommer behöva klättra”, skriver Amadeus Sögaard på Instagram.

Amadeus Sögaard avslutar med att be de som blivit utsatta för rasism att tipsa om hur andra ska göra för att bidra med till ett jämställt samhälle.