Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Amadeus väljer att lämna – Carolas känslosamma ord: ”Älskade...”

23 jan, 2024, 18:30 

Nu har Carola Häggkvists son Amadeus bestämt sig.

Annons

Carola Häggkvists son Amadeus Sögaard har visat sig ha flera fallenheter. Förutom att gå i sin mammas fotspår och provat på ett liv som artist, har han även visat sig ha en stor talan för sporten fotboll.

Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

De senaste åren har han tillhört IF Brommapojkarna. Han har nått många framgångar med laget och var en del av truppen när klubben tog klivet upp till Allsvenskan för två år sedan.

– Man är fantastiskt lycklig för sin son som kämpat stenhårt. Det har varit skador och han har rest sig upp. Han har varit glimrande det här året, och han har varit superstark, sa Carola Häggkvist som satt i publiken.

Annons
Carola Häggkvist
Carola Häggkvist har följt sonen Amadeus fotbollsäventyr i flera år.

Carolas känslosamma ord efter Amadeus beslut

Sonen är verksam i en bransch där det krävs att man är flexibelt lagd. Som fotbollsspelare på elitnivå måste man vara redo att röra på sig när andra klubbar rycker i en, något Amadeus så klart är medveten om.

Och så har det nu blivit. Från och med nästa säsong kommer Amadeus att spela boll för IFK Norrköping, vilket betyder att han behöver packa sina väskor för att bosätta sig i en helt ny stad.

I ett inlägg på Instagram har Carola uppmärksammat sonens beslut och skriver lyckligt:

Annons

”Älskade son, varmt grattis. Såå glad för din och Matildas (Amadeus fästmö reds anm.) skull”.

”Perfekta distansen”

För Amadeus och fästmön Matilda kändes Norrköping som ett självklart val. I en intervju med Norrköpings tidningar berättar Amadeus att de försökt flytta från Stockholm ett bra tag.

– Både jag och min tjej har snackat om att vi ville bort från Stockholm. Då är väl Norrköping den perfekta distansen om man säger så, säger Amadeus till tidningen.

Amadeus Sögaard
Amadeus Sögaard är klar för IFK Norrköping.

Foto: TT

Annons