Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Amelia Adamo om sorgen efter sin döda son – telefonsamtalet ändrade allt

27 jan, 2024, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-10124674?imageId=10124674&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Pernilla Albinsson

Amelia Adamo delar med sig om samtalet som förändrade allt.

Annons

Amelia Adamo har jobbat inom tidningsbranschen i många år. Under åren har hon delat med sig mycket. Men under en lång tid var det en sak som hon inte delade med sig av.

Amelia Adamos uppmaning till kvinnor: ”Skaffa ett fuck off-kapital!”Brand logo
Amelia Adamos uppmaning till kvinnor: ”Skaffa ett fuck off-kapital!”

Det var i SVT-dokumentären "Amelia Adamo - Le och levera" som Amelia för första gången berättade om en tragisk händelse.

– Alla familjer har sina hemligheter och det här var min och den hade jag ganska väl tryckt undan, säger hon.

Förlusten efter resan till Rom

Det var regissörens förtjänst att tidningsdrottningen öppnade upp sig.

Amelia Adamo på QX-galan 2023
Amelia Adamo har delat med sig av mycket, men det här var en hemlighet hon inte tänkt att hon skulle berätta.

– Jag tycker att jag har blottat mig under åren: mig själv, mitt privatliv, min stackars familj. Men sedan fanns det ytterligare någonting som regissören lyckades ta fram. Det förvånade mig, säger Amelia Adamo till SVT

Annons

Det var när Amelia var gravid för första gången som hon och hennes mamma åker till Rom för att imponera på släkten. När de anländer är Amelia mycket sjuk och tvingas genomgå ett akut kejsarsnitt på ett sjukhus i Rom. Men allt går inte som det ska.

—Jag ser mamma och det första jag säger "Var är bebisen?" Då börjar min mamma gråta och då förstår jag förstås att det är något fel. Till slut säger hon till mig att "Han finns inte mer och han var så sjuk..." säger Amelia

Det omvälvande samtalet

Amelia Adamo fick aldrig se sin son. När hon vaknade ur narkosen hade nunnorna redan begravt honom. Hon beskriver i dokumentären sina känslor kring händelsen och förlusten att aldrig få hålla i sin son.

I en intervju med Svensk Dam berättar Amelia att hon fått ett omvälvande telefonsamtal. I samtalet fick hon reda på gravplatsen för hennes första barn i Rom.

– Det är det ju oftast den sortens samtal som blir omvälvande. De har oftast ett ganska dystert budskap med sig, säger hon.

Annons