Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Amelia Adamos svåra chock - familjesemestern fick ett dystert avslut

19 jul, 2022, 05:30 
Amelia Adamo svåra chock - familjesemestern fick ett dyster avslut

Amelia Adamo fick ett slut på semestern som ingen i familjen väntade sig...

Annons
Carina Berg i tårar – berättar om svåra kampenBrand logo
Carina Berg i tårar – berättar om svåra kampen

Amelia Adamo, den kända journalisten och chefredaktören för "Amelia", var med om en riktigt läskig händelse och väljer nu att beskriva den i en krönika.

Amelia var med om en TIA-attack, något som kan utvecklas till en stroke. En TIA är en tillfällig syrebrist i någon av hjärnans blodkärl, en propp. En stroke är det när symptomen varar längre än 24 timmar. Vid förmodad TIA ska drabbad person uppsöka sjukhus.

Mitt under familjesemestern

Amelia berättar att hon var omgiven av familj under insjuknandet och att hennes svärdotter gjorde akuttest för att kolla av, som hon beskriver sig själv, den vingliga och konstiga Amelia, som fick symtomen en vanlig förmiddag.

"Märkte jag något innan? Nej, det var först när jag fick dubbelseende som jag förstod att det var något inte stod rätt till. Men innan jag tänkt tanken färdig satt i ambulansen. Sen minns jag inte så mycket mer än att jag fick ett enkelrum på Bollnäs sjukhus och hade sladdar överallt på min kropp," skriver hon för Amelia.

Annons

Amelia tror stressen bidrog

Amelia funderar över var hennes sjukdomstillstånd kom ifrån. Hon kommer fram till tre bidragande faktorer.

"Men varifrån kom tian? Inget medicinskt i alla fall, sa strokeläkarna i Bollnäs. Nu ska vården i Stockholm försöka ta reda på mer med kontroller av alla de slag. Själv tror jag på stress och högt blodtryck. Och som läkarna sa, åldern är en avgörande faktor." fortsätter hon att resonera i samma krönika.

Vi hoppas att Amelia kurerar sig och får återhämtning!

Foto: Instagram

Annons