Anders Bagges attack mitt under vilda efterfesten – som tittarna inte fick se

20 feb, 2022, 11:30 

Anders Bagge passade på att ge igen för gammal ost på efterfesten under lördagen.

Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 3!
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 3!

Aftonbladets bloggare Tobbe Ek var självklart på plats och rapporterade från efterfesten, där det sprutades champagne åt både höger och vänster.

Först blev han dränkt av succéartisten Faith Kakembo, som tog sig direkt till final. Därefter var det Anders Bagges tur, men där var det inte artisten själv som stod för champagnesprutandet.

– Anders Bagge dricker inte bubbel så han överlät det till hustrun Johanna att dränka mig i champagne, säger Tobbe Ek i Aftonbladet TV.

Anders Bagge gav sig däremot in i leken på annat vis, då han riktade sin blombukett mot Tobbe Ek och låtsades gå till attack. Sedan passade han på att rikta en pik mot Tobbe Ek, som ofta har starka åsikter kring allt som har Melodifestivalen att göra på sin Mello-blogg.

Annons

– Jag körde lite på den här bara, bom, för alla gamla kommentarer, säger han senare i intervjun och demonstrerar hur han riktade sin blombukett mot Tobbe Ek.

Anders bagge tystade kritikerna

STOCKHOLM 20220219Anders Bagge och Faith Kakembo, som båda går direkt till final, under Melodifestivalens tredje deltävling i Avicii Arena.Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Det fanns tvivel riktade gentemot Anders Bagge innan tävlingen, bland annat från Aftonbladets krönikör Markus Larsson som skrev att Bagges framträdande antingen kommer sluta i en "guldbagge" eller en mindre smickrande "dyngbagge".

"Hur ska detta sluta? Ingen aning. Men Bagge kommer knappast ha tid att andas på tre minuter. Sången är lite som den där grönsaken med växtvärk i sagan ”Jack och bönstjälken”. Den börjar på marken och slutar högt ovanför molnen", skrev Larsson i Aftonbladet.

Men Anders Bagge klev in och visade alla som tvivlade var skåpet ska stå genom att gå in och genomföra en riktig fullträff på scen, ett framträdande som alltså gav honom en biljett direkt till finalen.

Annons