Anders Bagges fru Johanna tvingad till svårt beslut i relationen: "Stress och frustration"

31 maj, 2022, 14:20 

Nu berättar Johanna Bagge Lind om beslutet.

Annons

Anders Bagge är Idol-jurymedlemmen som tog steget från att sitta framför scenen, till att stå mitt på den. Efter succén i Masked Singer var scenskräcks-plåstret avdraget, och han gjorde minst lika stor succé i Melodifestivalen.

Men att han deltog var inte självklart, och det var inte ett beslut han fattade själv.

Träffades när hon var upptagen

Paret har funnits i varandras världar länge, redan innan kärleken började spira. Redan för 16 år sedan korsades Anders och Johannas vägar, men det var inte frågan om kärlek vid första ögonkastet, i alla fall inte rent formellt.

Då var Johanna i ett förhållande med pappan till sin son, och det hände ingenting mellan det blivande kärleksparet. Först 2015, när Johanna blev singel kontaktade Anders henne och kärlekssagan tog fart på riktigt.

Nu delar paret livet med varandra, är gifta, och har massvis av "svansbarn", eller hundar – ett intresse de båda brinner för. De bor i en vacker villa ute på Färingsö, med gott om utrymme för hundar med spring i benen!

Två turturduvor på sitt bröllop 2018!

Tuffa beslutet

Att det var just Anders Bagge som gömde sig bakom masken i första säsongen av Masked Singer chockade många. Han har inte skyltat så mycket med sin sångröst, utan nöjt sig med att kommentera andras.

Annons

Anledningen till det har han berättat är scenskräck, och när Masked Singer var ur världen så stod istället Melodifestivalen på agendan.

Ett beslut som inte var helt enkelt att fatta, och som han inte kunde ta själv.

– Vi är ofta tillsammans och lever nära varandra. När Anders blev aktuell för ”Melodifestivalen” kom han hem och sa: ” Vi kör om jag vet att du är med på det.”, berättar frun Johanna Bagge Lind för Amelia.

–Att Anders kan sjunga vet jag, men jag visste också att det skulle bli en resa med mycket stress och frustation. Det skulle påverka honom och i sin tur även mig, då hans adhd skulle gå på högtryck.

Men till slut tog hon beslutet att tacka ja å Anders vägnar – och vilken tur det! Han knep ju faktiskt en andra plats i Melodifestivalen, och var hiskeligt nära att säkra en plats i Eurovision song contest.

– Att Anders kom tvåa var det bästa som kunde hända. Han trivs bäst med att vara hemma, pyssla i trädgården och veta att jag och hundarna är nära, för att sedan åka i väg och jobba när det behövs, säger hon till tidningen.

Anders Bagge mitt i bidraget Bigger than the universe i Melodifestivalen, som snubblade på målsnöret!

Foto: TT

Annons