Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Borg avslöjar: Så lever jag med Dominika

26 okt, 2019, 19:00 
AvEmma Sanderberg
I 31 år levde Anders Borg med Susanna, men sedan kom Dominika Peczynski in i bilden och allt förändrades. Numera lever de två ett lyckligt liv som nyblivna makar och i en öppenhjärtig intervju berättar nu Anders Borg om kärleken till Dominika.
Annons

Anders Borg är högaktuell med sin bok Finansministern. I den berättar han hela historien om sitt liv, både före och efter sin tid i regeringen. Hur han blev finansminister, hur det var att vara borta från familjen och hur han lotsade Sverige genom den stora finanskrisen.

Anders Borg
Anders Borg, 2006, när han blev finansminister i Reinfeldts nya regering.

Nu berättar han också om kärleken till Dominika Peczynski i en intervju med Expressen. Anders Borg chockade de allra flesta när hans relation med Dominika blev känd 2015. För i 31 års tid levde Anders Borg tillsammans med frun Susanna Ölander Borg. Tillsammans fick de tre barn, Ludvig, 21, och tvillingarna Hanna och Sarah, 18.

Anders Borg och exfrun Susanna är vänner idag

Men när Anders hittade Dominika, valde makarna att gå skilda vägar. De är fortfarande vänner idag och separationen gick lugnt till berättade de båda. Susanna Ölander Borg skrev ett känslosamt inlägg om skilsmässan på Facebook.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Att det fanns en tredje person inblandad visste vid det här laget även jag. Det var en sidoeffekt som jag bestämde mig för att försöka lägga mindre energi på. Efter många års slit i olika liv så insåg vi nog båda att det som tidigare varit kärlek och passion förvandlats till djup vänskap.”

Anders Borg med sin fru Dominika Peczynski.
Anders Borg med sin fru Dominika Peczynski.

Och den tredje personen var alltså Dominika Peczynski. När Dominika och Anders träffades var det kärlek vid första ögonkastet, och 2018 gifte de sig i Stockholm. Nu öppnar Anders Borg upp sig om kärleken sin nyblivna fru i en intervju med Expressen.

– Hon är en väldigt viktig del av mitt liv på alla områden, vi har ett fantastiskt förhållande och hon är en spännande människa. Det är en oerhört processorkraft i huvudet på henne, hon har massor av intryck och läser enormt mycket. Vi samtalar om allt.  säger Anders Borg.

Annons

“Hon blev rätt illa behandlad i media”

Anders Borg berättar också om hur responsen var när paret gick ut med sin relation.

– När vi blev ihop blev det väldigt medialt och det gick mycket mot henne. Tittar man på det samlade mediebeskrivningen målade man ju ut henne som en person som hon inte är. Ska man nu tala om ett samhälle som är integrerat där man visar respekt för kvinnor så tycker jag nog att hon blev rätt illa behandlad i media de veckorna, säger han.

Expressen frågar sedan Anders Borg hur framtidsplanerna ser ut för paret.

– Nu ska hon kämpa på med sin bok. Det upptar mycket nu. Vi håller på att bygga företag ihop, det är ett skönhetsföretag. Jag försöker hjälpa henne med det. Vi har massa olika projekt, svarar han.

Foto: TT

Annons