Anders Holmberg avslöjar relationen med Camilla Kvartoft: "Kan inte prata om henne utan att bli skakig"

Anders Holmberg och Camilla Kvartoft

Anders Holmberg har berättat om hur mycket Camilla Kvartoft betyder för honom.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
0:54

Efter reklamen: 8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

(0:54)

Slå på ljud

Anders Holmberg har intervjuat makthavare i över 25 år. Först i Sveriges radio, sedan gjorde han övergången till rörlig bild i SVT.

I januari 2021 fick han sitt eget program, "30 minuter", där han intervjuar en makthavare i veckan. Han håller också i partiledardebatter, med vapendragaren Camilla Kvartoft vid sin sida.

Anders Holmberg och Camilla Kvartoft om sin relation

Och det är uppenbart att Anders och Camilla har en väldigt speciell relation. Det framgår i en intervju som Expressens Anna Friberg gjorde med Anders, där hon hade pratat med Camilla på förhand.

– Vi har följts åt sedan radion. Anders har nästan blivit som en bror för mig. Han är väldigt professionell. Han säger att han är en enkel kille från Märsta som inte orkar jobba så mycket men i själva verket är han oerhört ambitiös. Det är en otrolig trygghet att jobba tillsammans med honom, vi vet var vi har varandra och tänker på samma sätt. Det betyder mycket när vi sätts i tuffa intervjusituationer, säger Camilla i intervjun.

Anna Friberg beskriver hur Anders blir märkbart rörd när han får höra Camillas fina ord om honom.

– Jag kan inte prata om mina barn eller Camilla utan att bli lite skakig. Hon har alltid funnits med, vi har jobbat ihop i över 25 år. Hon är verkligen som min storasyster och ett fantastiskt komplement, säger Anders.

"En av de absolut skarpaste"

Anders är inte klar där. Han har mer beröm att ösa över sin vän och kollega.

– Det finns två personer som jag aldrig har vunnit en debatt mot, det är min dotter och det är Camilla. Hon har en aura kring sig att vara väldigt varm och snäll, och det är hon verkligen. Men Camilla är också en av de absolut skarpaste kolleger jag har och en av de skarpaste människor jag känner. Att jobba med henne är en dröm på alla sätt och vis, säger han.