Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Lundin bekräftar – avslöjar hemliga festerna i Robinson

19 mar, 2024, 18:00 
Anders Lundin är en sann Robinson-veteran – och avslöjar nu detaljer från inspelningarna.
Annons
Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”Brand logo
Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”

På självaste julafton 2022 bestämde sig Anders Lundin för att avslöja att han återvänder som programledare för Robinson, den folkkära dokusåpan som han ledde mellan 1999 och 2003.

Då passade han på att spexa till det ordentligt. Skitig och dan, och med ett ovårdat skägg, stod han och hälsade alla god jul, samtidigt som avslöjade vad han själv önskade sig i julklapp.

– Vi ses i mars och om ni undrar så önskar jag mig ett rakset, en tvål och en handduk i julklapp.

Anders Lundins liv på ön

Sedan dess har han delat på programledarrollen med Petra Malm och kört varannan säsong. Och nu, när Robinson återvänt i rutan, är Anders tillbaka för att se till så att deltagarna i djungeln sköter sina uppdrag på ett korrekt sätt.

Annons

Anders har också varit med länge i gemet och var med när programmet flyttade från SVT till TV4. I dag ser han också att produktionen är betydligt lyxigare än förr.

– Nu har jag en kille som håller ett paraply över mig när det är soligt och jag har ett tält där jag får kaffe och kalla drickor. Ibland har de ställt dit en fläkt som går på bilbatteri. Det är väl en indikation på att det är en mycket större produktion, säger han till Expressen.

Anders Lundin
Anders Lundin är en sann Robinson-veteran och säger att produktionen förändrats under årens gång.4684

Anders Lundin om festerna

Till skillnad från deltagarna låter det som att Anders Lundin lever ett riktigt lyxliv på ön. Samtidigt är det just en ö, vilket gör det svårt att ta sig ifrån den under inspelningens gång.

Annons

Därför umgås produktionen mycket med varandra – och det är en betydligt lugnare närvaro nu än när Anders programledde programmet i slutet på 90-talet.

– Det var mer kärlek kanske back in the days. Jag tror folk festade mer på 90-talet. Alla är mer ordningsamma och jobborienterade i dag.

Anders Lundin säger till Expressen att det festades mer i produktionen förr – och att alla är mer ordningssamma och jobborienterade i dag.

Foto: TT/TV4

Annons