Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Lundin kastar ut deltagaren från Robinson – obekväma stämningen i rutan

27 mar, 2024, 18:30 
Anders Lundin i Robinson
Anders Lundin tvingas kasta ut deltagaren Kemo Samateh från Robinson.
Annons

Få personer är så förknippade med ett program som Anders Lundin är med Robinson. Första gången han ledde programmet var 1999 – alltså 25 år sedan!

Under alla sina otaliga avsnitt har Anders behövt ta en hel del tuffa samtal. Så sker i senaste avsnittet av Robinson, där Anders måste meddelade deltagaren Kemo Samateh att han hade blivit utslängd från programmet.

Anders Lundins trista besked – kastas ut ur RobinsonBrand logo
Anders Lundins trista besked – kastas ut ur Robinson

Därför tvingades Anders Lundin kasta ut deltagaren från Robinson

Robinson
Anders tvingas till ett obekvämt samtal.

– Du har inte följt de anvisningar och den information du fått om din hälsa som ska göras i förebyggande syfte inför den här resan. Så din hälsa känns inte trygg här och du måste tyvärr avbryta, säger Anders i programmet.

Annons

Det blir obekväm stämning, eftersom det framgår att Kemo självfallet hade velat stanna kvar på ön. Problemet är att 36-åringen från Lund hade missat att ta alla relevanta vaccin. TV4 ville inte ta några risker.

Kemo säger att han missade att ta del av instruktionerna på vilka vaccin som skulle tas.

– När man blev antagen var det jättemycket förberedelser som man skulle göra. I mitt fall så skulle jag gå på läkarbesök och ta två covid-vaccin. Jag gjorde inte det under pandemin för att jag var lite skeptisk. Jag hade två månader på mig att lösa det och det var ganska hektiskt, säger Kemo till TV4.

TV4 får kritik

– Jag trodde att jag var redo to go. Jag försöker inte slänga TV4 under bussen, men jag önskar att någon hade dubbelkollat det med mig. Men det är mitt ansvar också att dubbelkolla mejlen.

TV4 svarar på kritiken på följande vis:

”Det finns en lista på vilka vaccin som samtliga medverkande i Robinson behöver ta innan avresa. Under inspelning uppmärksammade Kemo själv vår läkare att han missat att ta vissa av de vaccin som krävs. Därför behövde han också lämna Robinson av hälsoskäl”, skriver Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4, i ett mejl.

Annons