Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Lundins beslut med frun – efter 19 år

18 feb, 2022, 08:05 

Anders Lundin och frun Kerstin har varit gifta sedan 2003 och har två barn tillsammans.

Annons
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin LundinBrand logo
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin Lundin

Anders Lundin, 63, är programledaren vi är vana att se i klassiska SVT-produktioner så som Allsång på Skansen, Mitt i naturen och Allt för Sverige. Det senare belönades till och med med en Emmy 2016 för bästa tv-underhållning utan manus.

Programmet kom ursprungligen från Norge, men Anders och SVT nappade inte direkt, berättar han i en intervju med Expressen. Istället var det hans fru Kerstin Ryhed Lundin, 49, som såg något i idén.

Paret har varit gifta sedan 2003 och de träffades när hon var körsångerska åt honom i en show på Mosebacke i Stockholm 1999.

– Vi sjöng faktiskt en duett i showen, och jag minns att det var en improvisation på slutet, där hon alltid var roligare än jag. Det var nog viktigt för mig. Sen för ett år sen hittade jag faktiskt en vhs med föreställningen, så det är nästan som att jag har ögonblicket då vi blev förälskade.

Annons

Anders Lundin reste bort efter mötet

Men mötet var inte helt utan komplikationer. Kort efter showen skulle Anders åka och spela in Robinson.

Anders Lundin och Kerstin har varit gifta i 19 år i år.

– Ja, jag skrev ett brev som jag filade på i fem veckor, innan jag skickade det. Sen förstod jag inte alls varför jag inte fick svar direkt, men det var kanske inte så enkelt att skriva till ”Robinson-ön”.

Det är 14 års åldersskillnad mellan paret, och de fick barn när Anders var 48 år gammal. Enligt Anders har det en föryngrande effekt, och han är inte redo att kasta in handduken och gå i pension bara för att han snart har åldern inne.

– Vi tycker så klart väldigt mycket om varandra. Vi har roligt, känner igen oss i varandra, och har förståelse för varandras sätt att vara och reagera. Det tror jag är viktigt: Som hon uppfattar mig, tycker jag stämmer med hur jag är, säger Anders till Expressen.

Annons