Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Lundins hemska besked – har varit med om behandling: "Väldigt sjuk"

15 apr, 2024, 19:10 
Anders Lundin
Anders Lundin berättar sanningen om sin sjukdom.
Annons

Anders Lundin är en svensk tv-legendar av finaste mått. Han slog igenom som barnprogramledare för Bolibompa och gick vidare till megaprojekt som Melodifestivalen och Expedition Robinson.

Men för några år sedan hade Anders en riktig dal i karriären – och i livet i stort. Det här gräver programledaren Kristoffer Triumf i när Anders gästar podcasten Värvet. Han beskriver det som några "väldigt tuffa år" i samband med pandemin.

Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”Brand logo
Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”

Anders Lundin om sin sjukdom: "Gick en behandling"

SVT pausade både Allt om Sverige och naturprogrammen som Anders chefat över. Dessutom insjuknade Anders i en okänd sjukdom.

Annons
Anders Lundin
Kämpa på, Anders!TT

– Det var ett år som jag var väldigt sjuk. Jag gick en behandling som var jobbig och skrämmande och läskig. Jag frågade ingenting och googlade ingenting. Jag sätter inget namn på det, säger Anders i Värvet.

Anders valde då att tacka ja när TV4 erbjöd honom att återigen bli programledare för Robinson. Samarbetet med SVT gick i stå och Anders fick inga jobb.

– Jag hade ingen känsla för att Allt för Sverige var ett program de älskade. Mer att de letade efter nya koncept. Och tablån har inte oändligt med utrymme för underhållningsprogram. Ska man lägga till något måste man ta bort något, säger Anders.

Annons

Anders bråk med SVT: "Då blev jag sur"

Anders trivs väldigt bra med Robinson. Dessutom återvände Allt om Sverige hösten 2023, och nu i sommar spelas ännu en säsong in.

Anders sticker inte under stol med att relationen med SVT var frostig när jobberbjudanden tröt.

– Då blev jag sur. Jag ville inte fråga efter jobb. Men det kom ingenting Men det går ju both ways. De har ingen skyldighet gentemot mig och jag har ingen skyldighet gentemot dem, säger Anders.

Annons