Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Lundins trista besked – lämnar TV4 med omedelbar verkan

08 jun, 2024, 16:00 
Anders Lundin har bestämt sig – nu byter han kanal.
Annons

De senaste månaderna har tittarna kunnat se Anders Lundin vandra runt bland palmer, kokosnätter, sandstränder och agerat programledare i den ”ökända” dokusåpan Robinson.

Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”Brand logo
Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”

Men nu är säsongen slut. Anders Lundin kan stolt konstatera att han avverkat ytterligare en säsong av långköraren och samlat på sig ytterligare en erfarenhet i en redan packad Robinson-väska.

Det betyder också att den folkkäre programledaren lämnat TV4. I stället kommer han framöver synas i en helt annan kanal, något han nu bekräftar för Nya Wermlands-tidningen.

Annons
Anders Lundin
Anders Lundin har varit programledare för Robinson i flera säsonger.4684

Anders Lundin i Allt för Sverige

Just nu pågår inspelningen av ”Allt för Sverige”. Likt Robinson har det blivit ett program som Anders Lundin är väldigt förknippad med – och han verkar inte se något slut i sikte.

Programmet, som handlar om ett gäng amerikaner på jakt efter sina svenska rötter, verkar tilltala Anders Lundin och det är ju därför som han ser till att återvända i programledarrollen år efter år.

– Vi har alltid tittat på amerikanska filmer och serier, så det blir pirrigt när amerikaner plötsligt tittar på oss. I Sverige har vi alltid varit både ängsliga och nyfikna på vad resten av världen tycker om oss, det får vi reda på i det här programmet, säger Anders stolt.

Annons

Anders bekräftar lyckan

Med den pirriga känslan gör han sig nu redo för en ny säsong. Anders har precis avverkat en inspelningsdag på Östra kyrkogården i värmländska Filipstad, en plats som han tror kommer kännas lite extra viktig för amerikanerna.

– Det här är den mest självklara inspelningsplatsen i hela Sverige, säger Anders Lundin och fortsätter:

– Det finns ingenstans där USA:s och Sveriges historia korsas på ett mer markant sätt än här.

För alla Robinson-älskare är det så klart tråkigt att Anders lämnat TV4 och anslutit till SVT. Men så är det också som så att han sedan några säsonger tillbaka delat på programledarrollen – och förhoppningsvis är han snart tillbaka i den ikoniska rollen i Robinson.

Anders Lundin
Anders Lundin är även programledare för Allt för Sverige.Christoffer Lomfors

Foto: TT

Annons