Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders märkliga beteende i direktsändning – lämnar Soraya helt mållös

07 maj, 2024, 13:00 
Anders Pihlblad var på spexhumör i dagens sändning av Nyhetsmorgon.
Annons
Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Nyhetsmorgon är ett program som varje morgon samlar ett gäng morgonpigga svenskar, redo att förse dem med nyheter av diverse slag, intervjuer med aktuella personer och som ett slags tryggt sällskap i de sömndruckna hemmen.

Programledarna har alla blivit välkända profiler på TV4, älskade av tittarna så till den grad att de ofta hyllas unisont i kanalens kommentarsfält både under och efter programmet.

Inte minst duon Soraya Lavasani och Anders Pihlblad. Tittarna tycks aldrig tröttna på deras precision att leverera träffsäkra nyheter, samtidigt som de mer än gärna bjuder på sig själva mellan varven.

Annons
Soraya Lavasani och Anders Pihlblad
Soraya Lavasani och Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon.TV4

Anders Pihlblads beslut i Nyhetsmorgon

De har ständigt fingret på nyhetspulsen, vet vad som står på dagens agenda och ser till att anpassa direktsändningen efter saker som både sker runt om i världen och hemma i Sverige.

Självklart är därför det danska statsbesöket något som bevakas i Nyhetsmorgon. Inte minst av Anders Pihlblad, som ifjol följde med kungafamiljen under hela 2023 för att lära känna familjen och förstå det kungliga ämbetet.

Därför var det kanske inte så konstigt att han var på lite extra spexhumör när tisdagens Nyhetsmorgon drog igång, något som fick kollegan Soraya att titta på sin kollega med förvånad min.

Annons

Märkliga beteendet i TV4

För inför sändning hade Anders suttit i sminket och förberett en liten kupp inför sändningen. Förhoppningen var att kunna säga ”vi hoppas att de danska kungaparet får en bra dag” på danska, något som han dessvärre lyckades lite halvt med.

– Var det korrekt danska? frågar Anders Pihlblad kollegan Soraya Lavasani som bara stirrar ut honom.

– Du, jag har ingen aning, säger hon efter några sekunders tystnad.

– Jag tränade i sminket och de sa att det lät som en japansk variant på danska, erkänner sedan Anders.

Anders Pihlblad
Här börjar Anders Pihlblad prata danska i Nyhetsmorgon.TV4

Foto: TV4

Annons