Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Öfvergård anmäld för ringa stöld – egna orden: "Inte roligt"

21 jun, 2023, 19:39 
Anders Öfvergård har under onsdagen blivit anmäld för ringa stöld, efter att ha försökt lämna en Ica-butik utan att betala för alla varor.
Annons
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin LundinBrand logo
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin Lundin

Anders Öfvergård, 55, har under det senaste decenniet varit en av Sveriges mest kända programledare.

Vi känner igen honom från succéprogram som "Robinson", "Arga snickaren" och "Anders knackar på".

Men under 2021 valde TV4 att bryta samarbetet med programledaren då han, enligt Expressen, ska ha betett sig våldsamt mot en kvinna på en avskedsfest.

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det”, har Anders Öfvergård själv skrivit i ett sms till Expressen.

Anders Öfvergård, programledare för TV4:s "Robinson" som i år spelas in på ön Seskarö i Haparanda på grund av coronapandemien.
Anders Öfvergård blev av med flera jobb efter anklagelserna.

Anders Öfvergård anmäld för stöld – egna orden

På onsdagskvällen rapporterar Aftonbladet att Anders Öfvergård har blivit anmäld för ringa stöld på en Icabutik. Det hela ska ha skett under onsdagen.

Annons

På vägen ut från Ica-butiken ska Anders ha blivit stannad av en personal som ville kontrollera kassarna. Man ska då ha upptäckt att alla varor inte var betalade.

Anders ombeddes då att stanna kvar i butiken medan personalen tillkallade polis till platsen.

– Det var en person som greps av personalen. Man tog helt enkelt fast en person som ska ha försökt ta varor från butiken så polisen fick åka till platsen och göra en anmälan om ringa stöld men personen är inte frihetsberövad, säger Rebecca Landberg, presstalesperson hos polisen, till Aftonbladet.

Anders Öfvergård, programledare, visar snickeriet. Inspelningsreportage Expedition Robinson som i år spelas in på Seskarö utanför Haparanda.
Anders Öfvergård har blivit anmäld för ringa stöld.

Själv menar Anders att han inte menat att sno något, utan endast glömt att blippa vissa varor.

– Min intention var liksom inte att åka och sno saker. Det första jag sa till personalen var att vi får ställa det här till rätta. Det var inte som att jag sprang iväg med påsen. Jag bad om ursäkt och sa att jag skulle betala, säger han till Aftonbladet.

Anders säger till tidningen att det rörde sig om två till tre varor som inte var betalade, och att varorna kostade under 200 kronor.

– Det är klart att det inte är roligt. Men de sa att de alltid anmäler sådana här incidenter. Om nu Ica gör anmälan på allting så får de väl göra det, vad ska jag göra?, säger han till tidningen.

Annons