Anders Öfvergårds ilska – efter rasistskandalen i Robinson

11 maj, 2022, 16:00 
AvSimon Holm Stålhand
Anders Öfvergård kastade ut Tommie Gyllin ur Robinson
Anders Öfvergård. Foto: TV4

Det var heta känslor i tisdagens Robinson-avsnitt när en rasistskandal uppdagades.

Annons

Det är en dramatisk säsong av Robinson. Tisdagens avsnitt var inget undantag. Programledaren Anders Öfvergård, 54, samlade alla deltagarna på stranden. Förvirringen hos deltagarna var total då Anders Öfvergård aldrig gjort något liknande under programmets gång.

Anders Öfvergård är programledare för Robinson.
Anders Öfvergård.

När deltagarna var samlade tog Anders ton och var väldigt tydlig i sitt sätt att prata.

– Så här är det, jag vill gå iväg och prata med Tommie och jag vill att ni andra stannar kvar här. Så ses vi snart igen, säger Anders, och tar deltagaren Tommie Gyllin åt sidan.

Anders, som var märkbart upprörd berättade då för deltagaren, Tommie Gyllin att han skulle packa ihop sina väskor och lämna programmet då han brutit mot Robinsons regler.

Recept.se Nyhetsbrev

– Det var ju trist, svarar Tommie.

Annons

– Ja det är trist, svarar en märkbart upprörd Anders Öfvergård.

Därför kastades Tommie ut

I programmet framkommer det aldrig för tittarna vad Tommie ska ha gjort för att bli utkastad. Men enligt Aftonbladet rör det sig om en rasistskandal där Tommie ska ha uttryckt sig rasistiskt mot deltagaren, Angela Maria Pereira Praxedes vid två tillfällen.

Anders Öfvergård kastar ut Tommie ur Robinson
Här kastar Anders Öfvergård ut Tommie ur Robinson. Foto: TV4

– Jag sitter vid elden och kammar mitt hår och jag hör hur han kommer bakom mig och säger ”varför sitter du där med ditt n*gerhår?”, sägeer deltagaren Angela Maria Pereira Praxedes till Aftonbladet.

Tommies version skiljer sig åt när Aftonbladet konfronterar honom med historien.

– Vi satt och pratade om hår. När jag var 13 år så permanentade jag mitt hår och jag berättade att jag alltid har velat ha ett afrohår, men jag råkade säga n-ordet framför. Så fort jag sa det så bad jag om ursäkt och sa att det inte var meningen att säga så, säger Tommie till Aftonbladet.

Annons

Tommie menar på att han har blivit dåligt behandlad av produktionen.

– Det här är inte rätt. Man har behandlat mig felaktigt från produktionen. Det finns ingenting i kontraktet som säger att man inte får använda ord om sig själv. Jag sa ju att jag ville ha afrohår där jag sa n-ordet, jag sa det inte till någon annan människa. Det hade inte blivit så här om produktionen hade skött det här rätt och följt det som står i kontrakten om hur det ska gå till gällande trakasserier och de bröt mot sin egen uppförandekod.

Annons