Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Övfergårds om stödet från hustrun – efter turbulenta tiden

26 okt, 2023, 10:00 

Anders Öfvergård bryter tystnaden om turbulenta tiden.

Annons

Anders Öfvergård fick sparken från TV4 efter att han kört rattfull och betett sig våldsamt mot en kvinnlig kollega. Senaste tiden har han dock varit omskriven för att ha dömts för köttstöld på ICA.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Nu har programledaren jobbat på sig själv, gått Baravara-kurs och fokuserat på terapi och meditation. Han har dessutom gått två ubildningar för att utveckla sitt ledarskap.

– Jag tar mina promenader utan telefon, inga poddar, utan jag bara går. När jag åkte till Baravara förstod jag också att promenaderna är ett magiskt ställe att meditera på. Jag går ganska fort, men jag gillar att gå och inte springa. För jag kan tänka när jag går och jag har svårare att tänka när jag springer, säger han till Aftonbladet.

Anders Öfvergård
Anders Öfvergård säger att han jobbat på sig själv senaste tiden.

Vill bli av med ”Arga snickaren”

I början av nästa år kommer Anders Öfvergård tillbaka i tv-rutan. Nya programmet heter ”Renoveringsdrömmar” och sänds på Kanal 5. Där hjälper han familjer att renovera ovanliga hus.

Annons

Till skillnad från förr kommer den ”Arga snickaren” att omfamna en ny approach. Han försöker jobba bort stämpeln av att folk som möter honom blir automatiskt rädda.

– Det spelar inte så stor roll om jag höjer rösten eller, folk tänker att jag är arg och att det är läskigt ändå. Då blir jag lite ledsen, när jag tyckte att jag var jättetrevlig. Jag är jätteglad för det här programmet, vi får en annan Anders, vi får fantastiska familjer och vi får också drömma oss bort lite grann.

”Jag har en magiskt fru”

När det kommer till köttstölden säger Anders Öfvergård att han aldrig hade för avsikt att stjäla köttet, men han upplevde inte att han hade något annat alternativ än att betala domen och gå vidare i sitt liv.

Under den turbulenta tiden har familjen varit ett viktigt stöd. Nu vill han vända blad och inte älta det som varit.

– Men någonstans känner jag, vad ska jag göra? Ska jag lägga mig och dö någonstans? Det går inte heller. Jag har en magisk fru och fyra fantastiska barn, som jag tror vill ha mig än så länge.

Anders Öfvergård och Cecilia
Anders Öfvergård med hustrun Cecilia.

Foto: TT

Annons