Anders Pihlblad tillsagd av kollegan – efter märkliga beteendet i TV4

Anders Pihlblad tillsagd av kollegan – efter märkliga beteendet i TV4

Anders Pihlblads och Maria Forsbloms beteende i TV4 väcker reaktioner.

För 25 år sedan fick världen för första gången bevittna hur societetskvinnan Rose DeWitt Bukater fann kärleken i tredjeklasspassageraren Jack Dawson.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
0:48

Efter reklamen: 8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

(0:48)

Slå på ljud

”Titanic” blev en succéfilm och än i dag dividerades det om olika scenarion i filmen. Inte minst har scenen när Jack dör i det kalla vattnet blivit en snackis.

Många anser nämligen att han också hade fått plats på den dörr som Rose flöt runt på i det kalla vattnet, vilket inneburit att Jacks kärleksfulla uppoffring för Rose överlevnad i så fall varit totalt onödig.

Jack och Rose i Titanic

Jacks uppoffring i Titanic har ifrågasatts i flera år.

NIPI

Märkliga beteendet i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon är som bekant ett program som blandar högt och lågt. Därför är det kanske inte så konstigt att programmet valt att ta upp den omtalade teorin och prova om den stämmer.

På studiogolvet hade man målat en dörr med exakt samma mått som i filmen. Programledarna Anders Pihlblad och Maria Forsblom får i uppdrag att både illustrera scenen och testa teorin.

– Börja du då, så ligger jag bredvid och plaskar lite? säger Anders Pihlblad och ställer sig frågande om han verkligen kommer att få plats bredvid Maria, som redan lagt sig på den fiktiva dörren.

Maria Forsblom och Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

Anders Pihlblad försöker ta sig upp på den fiktiva dörren och undrar om han verkligen kommer få plats.

TV4

Anders Pihlblad tillsagd

När Anders Pihlblad till slut lägger sig ned är nöjesjournalisten Sara Kinberg, som är där för att prata om filmen, snabbt framme och berättar att han borde lägga sig på andra hållet.

– Får då har du också din tyngd på den tjockare delen, så hon får dina fötter i ansiktet. Då har du liksom torson på det stora, säger Sara Kinberg.

Maria Forsblom och Anders Pihlblad

Anders Pihlblad lägger sig fel direkt och blir tillsagd av Sara Kinberg, som tycker han ska prova andra hållet.

TV4

När Anders lagt sig till rätt ser det faktiskt ut som att båda får plats, något som så klart hade förändrat allt i den pampiga slutscen som Titanic blivit så känd för.

Maria Forsblom och Anders Pihlblad

Nu får både Anders Pihlblad och Maria Forsblom plats.

TV4

”Ni är för roliga”

Efter scenerna i Nyhetsmorgon är det flera tittare som hört av sig med hurrarop!

”Hahahahaha- ni är för roliga”, skriver en person.

”Såååå kul att se!!”, skriver en annan.

”Hade gjort flotten mindre”

Filmens regissör James Cameron genomförde nyligen flera tester för att se om både Jack och Rose hade kunnat överleva i det kalla vattnet – något som inte visade sig vara en omöjlighet.

– Utifrån vad vi vet i dag hade jag gjort flotten mindre, så att det inte fanns några tvivel, sa han till Entertainment Weekly.

Foto: TT/TV4/Instagram