Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Pihlblads tuffa beslut med Henrik Alsterdal – splittras från familjen

13 jan, 2023, 06:00 
Indra Nordemar

Anders Pihlblad har bestämt sig. Nu splittras han från maken Henrik Alsterdal och barnen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal är båda bland TV4:s främsta programledare: Anders i Nyhetsmorgon och Henrik i Efter fem.

Det var också på den vägen som de först möttes, i TV4-huset, ett möte som senare kom att leda till att bröllopsklockorna ringde 2012.

Sedan dess har de hållit ihop, i vått och torrt.

Men nu ställs makarna inför en utmaning. Anders har nämligen tagit sig an ett stort uppdrag som kommer innebära en hel del tid från familjen – hela året.

Barn med bästa tjejkompisarna

Makarnas respektive jobb tar upp mycket tid i relationen. När Anders lämnar TV4 på förmiddagen är det Henriks tur att åka in. Men utanför arbetsplatsen verkar det som att varenda ledig stund spenderas ihop. Ja, av bilder att döma råder det ingen tvivel om deras starka band och kärlek.

Annons

Anders och Henrik har två barn ihop: En dotter och en son, som bor hos dem varannan vecka – och sina mammor varannan vecka. De har nämligen barnen med sina två bästa tjejkompisar.

Men i år kan det bli ensamt under mamma-veckorna, för Henrik. Anders kommer nämligen vara på resande fot en hel del.

Anders Pihlblad splittras från Henrik Alsterdal

Anders tar nu över efter Rania Shemoun Olsson och blir den som kommer följa kungafamiljen under året, både runtom Sverige och jorden runt, till TV4:s årliga Kungahuset-dokumentär. Och det är minst sagt ett krävande jobb.

Inom loppet av bara ett par månader reste Rania i fjol till England, Nederländerna, Portugal, Jordanien och Kenya.

Det är också därför som hon nu tackar för sig.

– Jag har gjort Kungahuset i tre år nu och det har varit en fantastisk och givande erfarenhet men bestämde mig redan i höstas för att jag vill fokusera på Nyhetsmorgon under 2023, säger Rania till Svensk Damtidning.

Resorna lär inte bli färre i år: Dessutom väntar ju ett jubileumsår.

Syftet med Kungahuset är att sammanfatta den kungliga året, som sedan vanligtvis visas på TV4 annandag jul, den 26 december.

Foto: TT

Annons