Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

André Pops grovt förolämpad inför alla – efter orden i SVT: ”En psykos”

09 dec, 2022, 14:30 

SVT-profilen André Pops får hård kritik för sitt beteende i fotbolls-VM.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Han är känd för att vara personen som guidar tv-tittarna genom motgångar och framgångar i Vinterstudion. André Pops räds inte att tackla stora sportevenemang – och därför är det kanske inte så konstigt att han är en av dem som nu leder VM-studion i SVT.

Tillsammans med experterna Daniel Nannskog, Therese Strömberg och Jonas Eriksson är han en del av den expertpanel som försöker bringa kunskap om händelserna i och kring mästerskapet i Qatar.

Fotbolls-VM är i år mer splittrat än någonsin. Världsnationen Qatar har fått stenhård kritik för sina kränkningar av mänskliga rättigheter och hur de behandlat migrantarbetare i uppbyggnaden av mästerskapet.

André Pops, Therese Strömberg och Daniel Nannskog
André Pops, Therese Strömberg och Daniel Nannskog leder fotbolls-VM i SVT.

Allvarliga händelserna i Qatar

Flera år innan VM sjösattes kom det in alarmerande rapporter om hur människor i landet behandlades. Inför sändningarna pratades det om att hitta en balans mellan det sportsliga och politiska, att bevaka baksidan samtidigt som man följde en stor fotbollsfest.

Annons

Det lyckades TV4 bättre med än SVT i starten av VM, enligt krönikören Marcus Leifby.

Mellan matchbevakningarna hade de bland annat ett inslag om FIFA:s beslut att stoppa ”One Love”-bindlarna, ett inslag om Irans vägran att sjunga nationalsången – samtidigt som TV4:s experter satt och diskuterade och resonerade om händelseutvecklingen i direktsändning.

Hårda kritiken mot SVT

I SVT:s VM-sändningar fokuserade man mer på det sportsliga och skippade att rapportera om vad som hänt i landet under dagen. Marcus Leifby skrev i en krönika den 24 november att det bara verkade handla om ”sport, sport, sport, mål, mål, mål”.

”Efter 90 minuters fotboll fanns ändå en hel timme att arbeta med innan 20.00-matchen men den kom uteslutande att handla om startelvor, ett större grepp om kanadensisk fotboll och till slut också en oerhört efterlängtad spansk segerintervju – på spanska”, skrev han.

Kängan till André Pops

Marcus Leifby var heller inte nöjd med hur André Pops skötte rollen som programledare.

”När Pops för andra gången bad utsände Johan Kücükaslan om ”senaste nytt om Kanada?” trodde jag nästan att han fått en psykos”.

”Har SVT sänt så mycket Vinterstudio-mys att de helt tappat nyhetskänslan?”.

André Pops
André Pops fick hård kritik i inledningen av VM och sportkrönikören Marcus Leifby undrade om han hade fått en psykos.

Foto: TT

Annons