André Pops indragen i polisdrama – ingrep mitt i SVT:s direktsändning

André Pops indragen i polisdrama – ingrep mitt i SVT:s direktsändning

Nu berättar André Pops själv om de otäcka scenerna.

André Pops har med åren seglat upp som en av Sveriges mest folkkära programledare. Otaliga gånger har han ledsagat de svenska tv-tittarna genom skidtävlingar, fotbollsmatcher och andra sportevenemang.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
0:48

Efter reklamen: 8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

(0:48)

Slå på ljud

Ett kvitto på hans omåttliga popularitet är att han också agerat julvärd, tänt ljuset den 24 december och berättat för alla julfirande svenskar att det är dags för Kalle Anka och hans vänner.

Bagaget är så välfyllt med erfarenhet att André Pops vet vad som krävs för att ro en direktsändning i hamn. Han är också högst medveten om att det i direktsändning kan hända oförutsägbara saker.

André Pops

André Pops är en erfaren programledare med många meriter på sitt cv.

Janne Danielsson JAD

Vilt bråk i SVT:s direktsändning

Så blev det i torsdags, den 18 maj, när han som så många gånger förr stod i tv-rutan och agerade programledare. Den här dagen var det Svenska cupfinalen mellan Mjällby och Häcken som var i fokus.

När domaren blåste i visselpipan stod det klart att Häcken vunnit matchen med 4-1. Supportrar stormade planen för att fira det efterlängtade guldet med Häcken-spelarna.

Samtidigt uppstod oroligheter. Ett gäng supportrar bestämde sig för att springa bort till Mjällbyklacken och ett vilt bråk uppstod. Både polis och väktare fick ingripa för att försöka lugna ner den hetsiga stämningen.

André Pops oro: ”Otäckt”

Mitt i kaoset befann sig André Pops. Tillsammans med experten Daniel Nannskog stod han under den läktare som tumultet ägde rum på och det var tydligt att han inte uppskattade bråket.

– Det är otäckt när man kommer så här nära, sa programledaren André Pops enligt Expressen och fick medhåll av kollegan:

– Det känns väldigt otrevligt att så här och se när det hetsas från båda håll. Obehagliga scener. Här ska vi snacka om bra saker och hylla mästarna. I stället är det här hetsiga scenerna vi får se nu.

I samband med bråket omhändertog polisen en handfull personer och den bråkiga stämningen lugnade sedan ned sig.

Häcken

Häcken vann Svenska Cupen 2023.

Johan Nilsson/TT

Foto: TT