Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Andreas Weises stora livskris – älskade hustrun fick vård på sjukhus: "Väldigt rädd"

16 jan, 2024, 07:00 
Louise Wibergh Lenti
En trestegsraket i tragedi blev receptet för en ordentlig livskris för Andreas Weise.
Annons
Gunde Svan i tårar efter känslosamma fråganBrand logo
Gunde Svan i tårar efter känslosamma frågan

Man säger att en olycka sällan kommer ensam. Detta blev extra tydligt för artisten Andreas Weise som haft ett liv kantat av kriser de senaste åren.

Alla onda ting är tre

Det startade med att käraste pappa Arne Weise gick bort onsdagen den 25 september 2019, 89 år gammal.

– Han betydde väldigt mycket för mig. Vi hade en väldigt härlig och kul relation med mycket skratt. Jag hann knappt bearbeta den krisen innan nästa kom ett knappt halvår senare, säger Andreas Weise till Aftonbladet och syftar på coronapandemin.

Liksom för de allra flesta i kulturbranschen bidrog pandemin till att alla möjligheter till jobb försvann. För Andreas blev det ett hårt slag för självförtroendet:

– Det blev en livskris och jag började ifrågasätta om jag var tillräckligt bra och om jag ens skulle vara behövd framöver i branschen. Mitt bolag gick också mer eller mindre i konkurs och jag förlorade alla mina sparpengar.

Andreas Weise, Sofie Brange
Andreas Weise och fästmön Sofie Brange.

Mitt under brinnande pandemi och dubbla kriser kom så den tredje och största krisen – fästmön Sofie Brange blev plötsligt svårt sjuk och hamnade på sjukhus.

Annons

– Det blev den största krisen. Att stå där med två små barn och inte veta vart det skulle ta vägen… förklarar Andreas och menar att det var nära på att gå riktigt illa.

– Men tack och lov gick allt bra. Det är jag extremt tacksam för. Men jag blev väldigt rädd. När den personen som står en närmast blir sjuk spelar inget annat någon roll, fortsätter han.

Musiken blev räddningen

Så en dag kom ett samtal från musikproducenten Jörgen Elofsson som gjort storslagna hits åt artister som Britney Spears, Westlife och Kelly Clarkson. Han ville att Andreas skulle sjunga in en demo på en låt som skulle till operasångaren Andrea Bocelli.

– När jag väl stod i studion reagerade Jörgen och sa att det fanns en mognad i min röst som han inte hade hört förut, berättar Andreas för Aftonbladet.

Där var starten för det gemensamma projektet som resulterade i albumet "The Circle" som släpptes förra året.

– Ibland får människor vara med om när allt rasar och det kommer som en stor snöboll som bara blir större och större. För mig var det så. Arbetet med albumet blev en jätteviktig terapi för mig, säger Andreas.

Albumet ledde sedan till en Sverigeturné som pågick under hela hösten 2023. Det går nog att konstatera att turen äntligen vänt för Andreas Weise!

Foto: TT

Annons