Angelina Jolie skrattar åt Golden Globe-nominering

Angelina Jolie liksom Johnny Depp är nominerade till en Golden Globe för insatserna i filmen “The Tourist”. Men Angelina skrattar bara åt möjligheten att ta hem ytterligare en åtråvärd statyett.

Angelina Jolie är nominerad till priset som bästa skådespelerska i filmen “The Tourist” och det passar ju bra för PR-turnén som just nu pågår i Europa. Men Angelina tror mer på någon av de andra kandidaterna som är nominerade i samma kategori, komedi, musikal: Annette Bening, Anne Hathaway, Julianne Moore eller Emma Stone.

– Det här är ju min absolut första komiska roll – och så går jag och blir nominerad till en Golden Globe, skrattar sexbarnsmamman då hon intervjuas i samband med att filmen har premiär i Berlin.

Också hennes motspelare Johnny Depp är nominerad för både “The Tourist” och “Alice i underlandet”. I övrigt var det “The Kings speech” som fick de flesta nomineringarna – hela sju stycken. Den ende svensk som har chansen att ta hem en statyett är Mikael Persbrandt för sin roll i den danska filmen “Hämnden”.

Vilka som till slut vinner får vi svaret på den 16 januari på Golden Globe-galan.

Här hittar du samtliga nomineringar »

Av Eva Österlind

Foto: Stella Pictures