Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anja Pärson i tårar – kan inte blunda för problemen: ”Nära att bryta”

08 apr, 2024, 11:00 
Anja Pärson ute på djupt vatten.
Annons
Anjas ärliga ord om relationen till Filippas exmanBrand logo
Anjas ärliga ord om relationen till Filippas exman

Anja Pärson och hustrun Filippa Rådin är ett av Sveriges mest profilerade par. Sitt lyckliga familjeliv tillbringar de för det mesta hemma i Umeå, där de har byggt ett riktigt lyxhus som både de och barnen trivs alldeles ypperligt i.

Samtidigt kan Anja inte ducka för att hon är född med en äventyrlig ådra. För att utforska den krävs det att man är flexibelt lagd, redo att lämna tryggheten i Umeå och söka sig till andra delar av världen.

Och det var precis vad Anja gjorde när hon tackade ja till Mästarnas mästare. Här skulle hon äntligen få chansen att utmana sig själv, samtidigt som hon tävlade mot några av Sveriges allra största idrottsprofiler.

Annons
Anja Pärson och Filippa Rådin
Anja Pärson med hustrun Filippa Rådin.TT

Anja Pärsons panik

För Anjas del har det också gått som på räls. Hon är klar för finalen, tillsammans med Jimmy Samuelsson, Johanna Davidsson och Sebastian Larsson, efter veckor av hårt slit.

Men det var nära att hon inte klarade av att fullfölja den hårda tävlingen i samband med semifinalen. Då var det tävling i vatten, där de bland annat skulle simma, klättra och dyka, och Anja tvingades hantera ett element hon inte är särskilt bekant med.

– Där jag kommer ifrån var det is året om så vatten är inte mitt element, men jag är glad om jag kommer upp på land, säger hon inför tävlingen.

Annons

”Var på väg att bryta”

Anja berättar att hon inte gillar att befinna sig på djupt vatten.

– När något täcker min andning får jag panik. Man är bara trött mentalt och att utsättas för det man är rädd för, det har jag gjort hela livet, men det blir som en annan sak när det är lite panik med det, säger Anja som har svårt att hålla tillbaka tårarna.

Viljan att vinna övervann alla andra känslor. Anja lyckades ta sig i mål på imponerande 5.50 och knipa en av finalplatserna. Efteråt var hon lyckligt och stolt över sitt mod.

Annons

– Jag är nöjd över att jag tog mig igenom. Jag var på väg att bryta direkt när jag såg vad det var för gren.

Anja Pärson
Anja Pärson kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon insåg att hon skulle behöva bege sig under vatten i en av semifinalstävlingarna.SVT

Foto: TT/SVT

Annons