Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anja Pärson splittrad från familjen – erkänner rädslan: ”Situationer vi inte borde vara i”

17 okt, 2022, 12:40 
AvLinus Brännström

Nu berättar Anja Pärson om sin tvekan inför TV4-programmet Expeditionen.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Den 17 oktober är Expeditionen tillbaka med en andra säsong i TV4. I programmet, som går ut på att kändisar försöker bestiga berg i Himalaya, deltar den här gången Anja Pärson, Carin Götblad, Nikki Amini, Patrik Arve, Gustaf Hammarsten och Daniel Boyacioglu.

För alpinstjärnan Anja Pärson var det inte självklart att ställa upp i programmet.

– Alltså, det är klart att man blev nyfiken på utmaningen på en gång. Man vill se om man orkar, om man kan ta sig upp, säger hon till Svensk Damtidning.

– Men sedan är det ju för min del alltid viktigt att det ska fungera praktiskt med familjen och att jag har tid att göra det, utan att det kostar på alltför mycket, fortsätter hon.

Anja Pärson med sin fru Filippa Rådin.

Anja Pärson om familjens roll

Anja Pärson berättar att inspelningen tog runt tre veckor och att det var möjligt för henne att genomföra den då förfrågan kom i god tid.

Annons

– Så att vi hann förberedda oss och barnen för det.

Hon har sönerna Elvis och Maximilian tillsammans med hustrun Filippa Rådin. Dessutom är Anja bonusmamma till Filippas äldre dotter Emmi.

Förutom Expeditionen var Anja Pärson också aktuell i den kommande femtonde säsongen av Mästarnas mästare där hon skulle tävla mot bland andra Nils van der Poel och Charlotte Kalla.

Anja Pärson är van vid att åka nedför berg. I Expeditionen ska hon bestiga dem.

”Man kan inte tämja naturen”

– Man kommer att få se mig mycket den närmaste tiden, sa Anja Pärson, i augusti.

Sedan dess har dock både hon och Charlotte Kalla tvingas toppa av Mästarnas mästare på grund av skador.

Varför blev det så nu?

– Jag har tackat nej i så många år, jag har haft mycket att göra med småbarn och sådant, förklarade hon när hon ännu hade siktet inställt på att vara med i programmet.S

Annons

Expeditionen får premiär i TV4 den 17 oktober. Anja Pärson utlovar en spännande säsong och säger att det är farligt på riktigt att delta i programmet.

– Det är på riktigt, det är situationer som vi inte borde vara i, om jag säger så. Det finns risker, det här är ett program där vi deltagare utsätter oss för mer risker än i många andra program. Det är ju naturen, man kan inte tämja den, säger hon.

Annons