Anki Edvinsson försvann från rutan – det här gör ”Väder-Anki” nu

anki edvinsson

TT
Anki Edvinsson har fyllt 50 men är inte rädd för förändring!

När kanalen TV4 var helt nystartad var det många nya ansikten som lyftes fram i tv, och vissa skulle komma att bli så pass ikoniska att de för alltid kommer förknippas med sin tid i rutan. En av dem är Anki ”Väder-Anki” Edvinsson, 50, som fortfarande känns igen på gatorna, berättar hon i en intervju med Gala Magasin. Men det beror lite på vem det är hon möter.

– Det beror på vilken generation man är. De yngre har ingen aning om vem jag är, tror jag, medan dom som är runt min egen ålder kan känna igen mig ibland, säger hon till tidningen.

Anki Edvinsson sadlade om till deckardrottning

Anki har sedan sina dagar som ”Väder-Anki” successivt sadlat om till en nya karriär. Hon började med att utbilda sig till journalist vid Poppius folkhögskola, och därefter fortsatte hon med studier i kriminologi. Slutligen landade hon vid sin nuvarande sysselsättning, nämligen som deckarförfattare. Nu är hon aktuell med sin andra bok i genren. Polisarbete är något som ligger i släkten, då både hennes pappa och bror arbetar som just polis.

– Kanske inte så mycket deras historier, mer deras engagemang i sitt arbete. Jag hämtar inspiration från verkliga fall, gör mycket research tillsammans med intervjuer med personer som arbetar med det jag behöver veta mer om. Till exempel en utredare, forensiska, eller socialtjänsten. Det handlar mycket om hur de arbetar, säger Anki.

Att fylla 50 har inte bekymrat Anki det minsta, som ständigt jobbar mot nya mål och inte är rädd för förändring. Nyligen lämnade hon och maken Peter Hedström Umeå, där de bott sedan 2008, för att bosätta sig på Värmdö i Stockholm.

– Min man har flera bolag i Stockholm och pendlade i många år. Men när hans två söner flyttade hemifrån flyttade vi hit. För mig blev det ju att flytta tillbaka till mina vänner, säger Mariestadsdottern Anki.