Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ann Wilsons dolda liv utanför Let's Dance – hotades till livet av ex-pojkvännen

15 maj, 2021, 05:00 
Lars Johansson
Ann Wilsons privatliv utanför Let's Dance
En flytt till andra sidan jorden, en tidigare pojkvän som försökte döda henne, en skilsmässa, en separation och panikångestattacker.
"Let's dance"-jurymedlemmen Ann Wilson har levt ett omtumlande och händelserikt liv.
– Jag föll ihop, miste kontrollen – från huvudet till lemmarna – och hjärtat rusade. Jag trodde att jag skulle dö, säger hon till Må Bra.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Varje vecka under våren ser vi henne bedöma kändisarnas framsteg på dansgolvet. Ann Wilson, 52, är en av de verkliga veteranerna i "Let's dance" och har medverkat samtliga 16 säsonger sedan programmet hade svenska premiär 2006. När hon inte syns i tv-rutan driver hon dansskola, föreläser och driver en smyckesbutik.

Privat ser det också bra ut för Ann Wilson. Hon återförenades ifjol med kärleken Dejan Borko. Efter bara ett år tillsammans gick de skilda vägar, men träffades igen, och det ena gav det andra.

– Det stämmer, vi är väldigt kära och lyckliga. Nu har vi fått ihop allt mycket bättre och jag tycker det känns som vi har landat rätt och hittat en balans. Jag hoppas det i alla fall, sa Ann Wilson ifjol till Aftonbladet

Anna Wilson om nya kärleken

– Det har varit tre turbulenta år med mycket berg-och-dal-bana. Vi blev tillsammans första gången för tre år sedan och vi har verkligen jobbat på att utveckla vår relation. Men nu är allt jättebra och det känns såklart härligt. Men vi tar livet som det är och känner ingen stress.

Let's Dance Ann Wilson
Let´s dance-juryn bestående av Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Efternamnet Wilson kommer från hennes tidigare make Paul Wilson. De träffades genom dansen, vänskap övergick till kärlek och plötsligt hade Ann Wilson brutit upp tryggheten och flyttat till andra sidan världen.

Annons

Det blev allt som allt 13 år i Australien och hon och hennes man hann bli australiska mästare inte mindre än sju gånger. När Ann Wilson blev gravid flyttade paret hem till Helsingborg och där föddes deras son Tim, idag 16 år. 2010 skilde sig de äkta makarna.

– Med hänvisning till min son är det ingenting som jag vill kommentera i nuläget. Kanske att det känns okej att prata om det längre fram, sa Ann Wilson då till Expressen.

Året efter skilsmässan med Paul träffade hon en gammal skolkompis vid namn Jonas Lundin och de två blev ett par, dock varade kärleken inte länge.

Ann Wilson dödades nästan av ex-pojkvän

Ann Wilson tvingades i unga år utså någonting mycket fasansfullt. När hon arbetade i London blev hon misshandlad av sin dåvarande pojkvän.

– Han misshandlade mig, det förstår jag nu i efterhand. Han var alldeles för hårdhänt, tog mig ofta hårt i armarna och kastade en dvd-spelare i huvudet på mig, har Ann Wilson berättat i en intervju med Femina.

Ann Wilsons dolda liv utanför Let's Dance 2021
Anna Wilson från Let's dance" blev nästan dödad av en ex-pojkvän. Hon kastade sig ur bilden sekunder innan fordonet kraschade.

Pojkvännen kunde få vansinnesutbrott och skrika att "Om inte han fick ha henne skulle ingen annan det heller". En dag gick det så långt att han försökte köra ihjäl sig själv och Ann Wilson. På en parkering gasade han rätt in i en rad andra bilar. Ann Wilson lyckades sekunden innan kraschen kasta sig ur fordonet.

Annons

– Jag springer fortfarande framåt och vill se och uppleva saker, men jag unnar mig att köra i den långsamma filen då och då. Det är det jag vill inspirera andra kvinnor till, att behålla kärleken till livet men maxa lagom, sa hon vidare till Femina.

Ann Wilson drabbades av panikattacker

Ann Wilson är stark. Hon har inte bara rest sig från misshandel och mordförsök. Hon har även kämpat ner panikångesten.

Första gången Ann Wilson kände av symptomen var när hon bodde i Australien i början av karriären. Hon var bara drygt 20.

– Som tävlingsmänniska ville jag alltid göra bra ifrån mig, och hade enormt höga krav på mig själv. Dessutom skulle jag överleva i ett främmande land och skapa en tillvaro som var hållbar. Det var jättetufft, både personligt och tävlingsmässigt, har Ann Wilson berättat för Må Bra.

Plötsligt slog panikångesten till med full kraft. Hon stod i köket och diskade när allt svartnade.

Annons

– Jag föll ihop, miste kontrollen – från huvudet till lemmarna – och hjärtat rusade. Jag trodde att jag skulle dö, berättade hon vidare..

Attackerna kom från ingenstans. Igen. Och igen.

– De kunde slå ut mig helt. Det är ganska skrämmande att leva med.

Vägen tillbaka stavades en fantastisk läkare och dansen. Doktorn förklarade att panikattacker inte är farligt och Ann Wilson lärde sig slappna av och hantera dem. Stressade mindre och blev bättre och bättre.

Ann Wilson fick utmattningssyndrom

Men för sex år sedan var det dags igen. I samband med en "Let's dance"-sändning smög sig panikångesten åter på. Anna Wilson hade åter igen jobbat för mycket, sovit för lite. Inte riktigt tagit hand om sig själv.

– De som jobbade med mig var fullt medvetna om det, och min närmaste familj såg det i tv-rutan, men för övriga syntes det inte, sa hon till Må Bra.

Ann Wilson hade drabbats av utmattningssyndrom. Hon vilade två veckor från direktsändningarna och strök allt i kalendern resten av året.

– Många har svårt att återfinna passionen i livet efter ha varit utmattade, men det finns alltid en väg. För mig var det dans, musik.

Foto: TT

Annons