Anna Brolin bröt ihop mitt under programmet – grät öppet

11 jan, 2022, 16:00 
Anna Brolin
Anna Brolin blev väldigt känslosam mitt under en tv-inspelning.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Anna Brolin fick i sista stund hoppa in och leda "Tillsammans mot cancer"-galan i TV4 när kollegan Pär Lernström testade positivt för covid-19. Anna kände sig extra motiverad att ta sig an uppdraget, eftersom hon har personliga erfarenheter av sjukdomen. Hennes mamma fick cancer, men tillfrisknade på grund av läkarnas behandlingar.

– Tack vare sjukvården och forskningen har jag fått ha min mamma vid min sida i 20 år. Hon har fått bli mormor två gånger om och har dessutom en riktigt vass backhand som 75-åring, säger Anna i sändningen från galan.

Recept.se Nyhetsbrev

Anna Brolin i tårar – mitt under programmet

Under galan riktades stort fokus mot cancerforskningen och liven den räddar. Men Anna pratade också om alla vi förlorat.

I hennes fall finns det en förlust som står ut. Hennes vän Hannah Ekwall, gick bort i cancer i februari i fjol. Hon drev salongen Etoile Hair och var gift med sportjournalisten Patrick Ekwall, med vilken hon hade två barn.

Annons

Anna hade gråten i halsen när Hannah kom på tal.

– Igår så skulle min vän Hannah ha fyllt 40 år, det fick hon aldrig. Cancern tog hennes liv vid 39 års ålder och det är fortfarande alldeles för många öden som slutar så. Mer forskning behövs och fler månadsgivare behövs, säger Anna.

"Ofattbart och grymt"

När Hannah gick bort skrev Anna en rörande kärleksförklaring på Instagram till sin vän.

"Hannah. Att du inte är och ska vara med gör mig så himla himla ledsen och förtvivlad. Genomsyrad av omtänksamhet, med det smittsammaste skrattet och den mest godhjärtade av dom alla. Som alltid fick alla att känna sig bekväma och omhändertagna. Fan att världen och livet inte kunde ta bättre hand om dig. Så är känslan. Och hur orättvist det är. Ofattbart, grymt och obarmhärtigt. Mot den mest barmhärtiga dessutom. Önskar att jag hade fått vända på denna situation någon gång - att få servera dig ett glas och samtidigt fixa frillan. Din omtänksamhet, ditt skratt, din kämparglöd och positiva attityd kommer vi bära med oss for life. Det kan ingen någonsin ta ifrån någon. Du kommer alltid vara med och alltid vara saknad", skrev Anna.

Annons