Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Brolin erkänner: Därför avbryter jag gästerna i TV4

25 apr, 2024, 18:45 
Anna Brolin har fått kritik för att hon avbryter gästerna i Efter fem – men allt har sin förklaring.
Annons

Anna Brolin är säkerheten själv när hon står där i rutan. Hon har gjort det i så många år att hon blivit något av en veteran, en person som kanalen har väldigt högt förtroende för och som de kan lita på i alla väder.

7 saker du inte visste om Anna BrolinBrand logo
7 saker du inte visste om Anna Brolin

Ett tydligt kvitto på det är att TV4 låter henne agera programledare för några av kanalens största flaggskepp: aktualitetsprogrammet Efter fem och dokusåpan Farmen.

För Anna verkar det inte spela någon roll om det gäller att ge direktiv till personer som valt att testa på det traditionella bondelivet, eller stå och intervjua diverse gäster i brinnande direktsändning.

Annons
Anna Brolin
TV4-stjärnan Anna Brolin på sin älskade arbetsplats.SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

Anna Brolin om kritiken

När man är ansiktet utåt för så stora program, får man också räkna med att det kan tillkomma en del kritik. Detta är Anna fullt medveten om och att tittare har åsikter är något hon för det mesta tycker är rimligt och bra.

Men tonen måste vara konstruktiv. Handlar det om rena påhopp, eller kommentarer som lutar åt det mer hatiska hållet, är Anna inte speciellt intresserad av att ta del av åsikterna.

Med sin erfarenhet har hon också blivit varse om att folk tycker olika. Det spelar ingen roll om hon har en perfekt sändning, det finns alltid några som ser till att vädra sitt missnöje.

Annons

Därför avbryter Anna Brolin sina gäster

Senaste tiden har flera tittare reagerat på att Anna i stunder avbryter sina gäster. I en perfekt värld hade samtalen kunnat pågå i all oändlighet, men det är inte verkligheten om man jobbar med ett direktsänt nyhetsprogram.

Anna måste ibland avbryta sina gäster för att ge plats åt någon annan, eller för att gå vidare till reklam, och då spelar det ingen roll hur mycket tittarna klagar och har sig.

– Det är ju en del av vårat jobb att hålla tider, så ibland krävs det, förklarar Anna Brolin för Hänt.

Anna Brolin
Anna Brolin.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons