Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Anna Laestadius Larsson: "Jag har köpstopp sedan fyra år"

19 jul, 2019, 11:00 
AvAnna von Koch
Anna Laestadius Larsson är aktuell med ny bok och Svensk Damtidning fick en pratstund med den populära Pata negra-älskande författarinnan.
Annons

Hej Anna, hur mår du?

– Det är hur bra som helst! Jag sitter i solen på min takterrass i Fuengirola och skriver på en ny roman. På förmiddagarna skriver jag och på eftermiddagarna springer jag längs stranden eller är ute och golfar. Jag har gjort så här från januari till mars de senaste åren.

Anna Laestadius Larsson är aktuell med ny bok.
Anna Laestadius Larsson är aktuell med ny bok.

Du är aktuell med romanen Kurtisanen. I den får vi möta Beata Charlotta Ekerman – skådespelerska, kurtisan, spion, vän med en drottning samt älskarinna åt en man som blev kung. Varför ville du skriva om henne?

– Beata hade ett väldigt spännande liv trots att hon bara blev 31 år. Hon levde i såväl slott som koja i Stockholm, åkte till det förrevolutionära Paris och på en bildningsresa till Italien.

Hur mycket av det du skriver om Beata är sant?

Annons

– Det är mycket man inte vet om henne och där diktar jag, men jag försöker göra det på ett sätt som verkar rimligt.

Vad är ditt tidigaste barndomsminne?

– Det är att jag följde med mamma och pappa ut i skogen för att plocka bär. De satte mig högt för att kunna se mig och hålla koll, men det var på en myrstack, så jag bara skrek. Sedan dess har jag inte tyckt om att plocka bär!

Vad skulle du ha sagt till ditt tonårsjag i dag?

– Jag skulle sagt ”du blir inte mer populär för att du blir smalare. Du behöver inte banta.”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Författarinnans nya bok.
Författarinnans nya bok.

Hade du ätstörningar som ung?

– Ja. Det var inte så att jag blev inlagd på lasarett, men jag förlorade min mens och fick äta hormoner. Det tog många år innan jag blev frisk och kunde njuta av mat igen.

Annons

Vilken kunglighet skulle du helst ta med dig till en öde ö?

– Oj, då skulle jag nog ta med kronprinsessan Victoria. Hon verkar så rådig och pålitlig. Jag är rädd för spindlar och kryp och hon skulle säkert hålla mig i handen!

Hur teknisk är du på en skala 1-10?

– Jag tror jag är en 5:a. Min styrka är att jag inte ger upp förrän jag löst något.

Alltid rött läppstift och nagellack

Hav, sjö eller pool?

– Hav! Jag är gammal simmerska och har legat blötlagd i pool i många år, så det undviker jag helst. Och sjöar är så mörka, medan havet är frihet med härliga vågor.

Vad finns alltid i ditt kylskåp?

– Jag är inte chef över vårt kylskåp, det är min man. Men om jag får välja så finns det Pata negra-skinka där.

Hur visar sig din fåfänga?

– Jag är inte så väldigt fåfäng. Jag har köpstopp sedan fyra år, och får bara köpa nya jeans om de gamla går sönder. Men om jag går ut har jag alltid rött läppstift och nagellack.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Helt ärligt så önskar jag att min Barnbruden-trilogi blir film. Det är inte på gång, men det jobbas på det. Det vore roligt med ett svenskproducerat kostymdrama!

Rött läppstift är ett måste när Anna vill känna sig fin!
Rött läppstift är ett måste när Anna vill känna sig fin!
Annons