Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Lindmarker tvingas bort från TV4 - efter 26 år: ”Jättesorgligt”

16 nov, 2023, 06:59 

Anna Lindmarker slutar på TV4 efter närmare 26 år på kanalen.

Annons

Anna Lindmarker har varit TV4 trogen i flera decennium och sedan 1997 har hon varit en del av TV4 Nyheterna. Men nu har hon bestämt sig för att kasta in handduken och vid årsskiftet lämnar hon kanalen.

Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 årBrand logo
Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 år

Det är ingen hemlighet att TV4 drabbats av rådande lågkonjuktur. Tidigare i år presenterade man ett omfattande sparpaket och när Anna fick frågan om hon var intresserad av ett avgångsvederlag, valde hon att acceptera erbjudandet.

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorgansiation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag "nej men varför då? Aldrig i livet". För jag älskar ju journalistisk, jag älskar mitt jobb, säger Anna Lindmarker till TV4.

Annons
Anna Lindmarker
Anna Lindmarker lämnar TV4 efter närmare 26 år på kanalen.

Anna Lindmarker: ”Jättesorgligt”

Efter närmare 26 år på kanalen var det alltså inget enkelt beslut för Anna Lindmarker att lämna. Hon har ju som sagt älskat sitt jobb och brinner verkligen för att förmedla nyheter till svenska folket.

– Jag ändrade mig och tänkte ”men vad tusan, jag är ganska sliten”. Jag har haft några jobbiga år. Det här är en möjlighet att få jobba med andra saker. Så nu känns det... jättesorgligt att lämna redaktionsmiljön, men vännerna har jag ju kvar.

Annons
Anna Lindmarker
Anna Lindmarker bestämde sig för att ta det avgångsvederlag som TV4 presenterade för henne.

Det ska Anna Lindmarker göra nu

Anna Lindmarker tycker även det ska bli skönt att inte behöva rapportera om alla fruktansvärda händelser i världen. I stället får hon nu tid att bearbeta alla minnen som finns kvar i kroppen.

Vad hon ska göra efter årsskiftet är oklart, men den vetgiriga och hårt arbetande TV4-profilen säger att hon har ett projekt i pipen som hon hoppas blir av – och hon får nu mer tid till familjen.

– Jag ska ha söndagsmiddagar med mina barn tills de tröttnar på mig. Jag ska umgås med mina hundar. Jag ska kanske bli Youtuber, säger hon.

Anna Lindmarker
Anna Lindmarker planerar nu att tillbringa mer tid med sina barn.

Foto: TT

Annons