Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Anna Lindmarker om tuffa pressen i TV4: ”Gråter ibland”

Anna Lindmarker om tuffa pressen i TV4: ”Gråter ibland”

För tv-tittarna är hon en trygg och välkänd klippa i som nyhetsankare i TV4, men bakom kulisserna kan det hetta till. Anna Lindmarker berättar om den tuffa pressen som kommer med jobbet.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

Anna Lindmarker, 59, är ett välkänt ansikte i rutan på TV4, inte minst när det kommer till amerikanska presidentval. Hon har guidat tittarna genom sex USA-valvakor och i november blir det ett fjärde när rysaren Trump vs Biden ska avgöras i vallokalerna.

Som många andra av profilerna på TV4 har Anna varit på kanalen i många år, hon är inne på det 23:e nu och tycker att alla som jobbar tillsammans där är som en enda stor familj, säger hon i en intervju med Expressen.

Men, ibland kan pressade situationer uppstå och precis som i en vanlig familj leder det ibland till konflikt.

– Jodå, det händer. Jag har skrikit åt kollegor i stressade situationer och när det hettat till om vad vi ska toppa med i vår kommande sändning. Det är viktigt att reda ut det efteråt, säger Anna till Expressen.

Vad vore väl TV4-nyheterna utan Anna Lindmarker?

Anna Lindmarker: ”Gråter ibland”

Många gånger är det tunga ämnen som avhandlas i nyheterna som Anna läser upp och det funkar inte att stänga av och inte låta känslorna påverka en, menar hon.

– Det händer hela tiden otäcka saker i världen. Det är väldigt många människor som lider. Självklart måste jag ta in det när jag förmedlar till tittarna, men man måste hålla det ifrån sig under en sändning.

Så här startade det! Anna Lindmarker värvades till TV4 från SVT 2001. Fr.v.: Petra Nordlund, Ulrika Nilsson, Lotta Mossberg, Anna Lindmarker och Unni Jerndal. Foto: Olle Sporrong

Anna får frågan om det inte blir så att det ibland brister för henne. Det gör det.

– Jo, jag gråter ibland efter sändningar, säger Anna.

När det blir tufft tar hon hjälp av familjen, kollegor eller vänner. Men en sak är säkert – hon skulle aldrig byta ut sitt jobb mot något annat!

Foto: TT