Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Anna Lindmarkers ilska mot TV4 efter avskedet – ville inte lämna: ”Förvånad”

16 nov, 2023, 10:30 

Anna Lindmarker riktar nu hård kritik mot TV4 - efter beskedet om att hon tvingas bort från kanalen.

Annons

Anna Lindmarker har varit TV4 trogen i närmare 26 år. Nu lämnar hon kanalen vid årsskiftet, efter att ha accepterat ett avgångsvederlag i samband med det sparpaket som kanalen presenterat.

Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 årBrand logo
Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 år

Under åren har hon stått och rapporterat om allvarliga händelser, skapat minnen för livet och det går inte komma ifrån att känslorna är av vemodig karaktär när hon nu tar farväl.

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag "nej men varför då? Aldrig i livet". För jag älskar ju journalistisk, jag älskar mitt jobb, säger Anna Lindmarker.

Anna Lindmarkers kritik

Samtidigt kan hon inte bortse från det märkliga i TV4:s beslut att säga upp så många tjänster. Det populära nyhetsankaret tycker att kanalen borde ha förutsett krisen långt innan och haft en bättre plan.

Annons

– Jag är förvånad. TV4 har ändå genererat en vinst till alla ägare, dels till Bonnier och dels till Telia. Har man inte sparat de pengarna för sämre tider? Varför inte då? säger hon i en intervju med TT.

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt och det gäller inte bara TV4. Även andra medier gör så. Har man inte tänkt på att man ska ha en buffert, som man gör i en hushållsekonomi?

Stödet från kollegan Ulrika

Anna Lindmarker har med åren skaffat sig goda vänner på TV4. Många tycker det är tråkigt att se henne gå och nyhetsankaret Ulrika Nilsson, som jobbat med Anna i flera år, kommer sakna sin kollega.

”Anna ringde mig härom dagen och berättade om sitt beslut. Hon lät väldigt nöjd och glad och berättade om ett nytt spännande projekt, vilket jag är övertygad om kommer att bli en succé”, skriver Ulrika Nilsson i ett sms till Aftonbladet och fortsätter:

”Hon har varit en fin arbetskamrat och vi har stöttat varandra genom åren. Jag önskar henne all lycka och vet att hon kommer att njuta av mer tid för familjen och sina härliga hundar”.

Ulrika Nilsson
Ulrika Nilsson kommer sakna sin vän och kollega.

Foto: TT

Annons