Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anne Lundberg om saknaden efter experten Claes Moser i Antikrundan

13 jan, 2022, 18:40 

Antikrundan saknar en kär medlem av teamet den här säsongen.

Annons
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”

Snart är det dags för den nya säsongen Antikrundan i SVT och det är som vanligt Anne Lundberg som leder programmet när de drar igenom Sverige i jakt på de riktiga dyrgriparna.

Genom åren har de som jobbar med programmet blivit ett riktigt sammansvetsat team, berättar Anne Lundberg i en intervju med Svensk Dam.

– Vi är 30 medarbetare som jobbar med SVT i Malmö så vi jobbar ju med många andra program tillsammans också, så vi känner ju varandra. Men sedan är det 20 experter också, och vi jobbar ju med varandra hela dagarna, vi äter lunch, middag och umgås under dagarna, så det klart vi blir vänner allihopa.

I år har den av tittarna älskade experten Claes Moser tvingats hoppa av på grund av hälsoskäl. Anne berättar att hon verkligen saknar honom i programmet.

– Det var ju jättetråkigt, han blev ju allvarligt sjuk på grund av kroppspulsådern, men vi hoppas han kan vara med nästa år. Det är ju alltid supertråkigt när en kollega inte kan vara med, oavsett sjukdom, säger hon.

Annons

Claes Moser opererades akut

Det var på skärtorsdagen förra året som Claes Moser, 72, plötsligt märkte att något var väldigt fel.

– Vi bor ju både i Vaxholm och inne i Stockholm. Den här dagen var vi i Vaxholm och jag står i duschen när jag plötsligt känner att det strålar ut en osannolik värme i halva kroppen, jag blir förlamad i den delen och så sjunker jag bara ihop, berättar han för Femina, som var först att skriva om händelsen.

Claes Moser tog sig till sjukhus, men där kom man fram till att det förmodligen handlade om en ryggåkomma och skickade hem honom. Claes var då klar i huvudet och tyckte själv att han mådde bättre.

Därefter blev det värre igen. Claes fick åka in akut och läkarna konstaterade att Claes hade fått ett hål på stora kroppspulsådern, så kallad aortadissektion. Det blev riskfylld operation och lång rehab. Han missade därför sommarens inspelningar av Antikrundan men har sagt att han hoppas på att vara tillbaka till nästa säsong.

Annons

– Alla som går igenom sådant här får ett knytnävslag. Man inser att livet kommer att bli annorlunda den tid man har kvar. Man får inrätta sig efter det.

Annons