Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Anne Lundbergs beslut med maken – lever inte tillsammans

12 apr, 2023, 13:30 
Anne Lundberg

Anne Lundberg och maken Allan lever inte ihop, bekräftar Anne.

Annons

Programledaren Anne Lundberg är något av en institution. Frågan är om någon annan aktiv svensk programledare är lika förknippad med sitt program som Anne är med Antikrundan, som hon har lett sedan 1999.

Hennes relation med Antikrundan är betydligt äldre än hennes äktenskap. Hon och byggkonsulten Allan Lindfors gifte sig på den grekiska ön Paros 2019, och paret började snabbt drömma om att köpa ett hus någonstans på kontinenten.

– Jag är en historieberättare, jag älskar historierna i ”Husdrömmar” och Antikrundan, det är inte priserna som intresserar mig utan det är historierna. Jag kommer köpa ett hus som bär på en historia, har Anne sagt till Expressen.

Det här är ”Husdrömmar” i SVT!Brand logo
Det här är ”Husdrömmar” i SVT!

Anne Lundbergs beslut med maken – lever inte ihop

Nu har Allan och Anne fått tag på ett hus, berättar den senare för Expressen. Ett "renoveringsobjekt" i Italien.

Annons

Det kommer dock att dröja innan parets planer är helt genomförda.

– Än kan vi inte bo i huset, men vi har ett litet gästhus som funkar bra under tiden. Det gamla huset ligger i en bergsby i södra Italien och vi lyckades köpa det för väldigt lite pengar. Vi renoverar lite själva och har hjälp av italienska byggare med rör och fasad. Det här är inget som kommer bli klart direkt, utan vi renoverar lite här och där när vi får lite extra pengar, säger Anne.

Så än så länge bor Anne och Allan isär. Hon bor i Skåne och Allan har lägenhet i Stockholm.

– Både jag och min man jobbar heltid. Än så länge är det ett hus där vi är lite på sommaren, en vecka på hösten, till jul, nyår och påsk. Det är ett fritidshus. Jag har inga planer på att flytta till Italien.

Anne bor själv i huset i Skåne

I Sverige har Anne bott i samma hus i 25 år, utanför Skivarp i södra Skåne.

– Jag brukar säga att jag bor i en gammal skola på skånska landsbygden. I själva verket har det varit lärarbostad för två lärare. Det är ett stort rött tegelhus på 250 kvadrat, som är byggt 1939, säger hon.

Annons