Anne Lundbergs fruktansvärda avslöjande om hemmalivet: "Deprimerad – tog till varje medel"

Anne Lundbergs fruktansvärda avslöjande om hemmalivet: "Deprimerad – tog till varje medel"

Anne Lundberg har hemska saker att berätta om sitt hemmaliv.

Anne Lundberg är ett bekant ansikte i tv-rutan. SVT-profilen leder bland annat Antikrundan, Antikmagasinet och Husdrömmar.

Hon har en solig, varm utstrålning, det är alla överens om. Men Annes liv har inte alltid varit soligt och varmt. Tvärtom. Anne bär på minnen från ett väldigt krävande förflutet, som fortfarande hemsöker henne.

Det här är ”Husdrömmar” i SVT!
0:35

Efter reklamen: Det här är ”Husdrömmar” i SVT!

(0:35)

Slå på ljud

Anne Lundbergs hemska avslöjande om sin pappa

Hennes pappa kämpade med svåra missbruksproblem.

– Han var deprimerad och tog till varje medel han kunde för att få bort det onda. Det var tabletter eller alkohol eller kvinnor. Han missbrukade allt kan man säga, säger Anne i en intervju i podcasten Livshjulet.

Att bo i ett missbrukarhem är en tuff tillvaro för ett barn. Anne kände att hon tvingades lära sig att anpassa sig efter pappans humör.

– Man tassade hela tiden på tå för någon annan. Lever man med en missbrukare är det alltid någon annan som sätter agendan, oavsett om personen är där eller inte. Jag visste aldrig om pappa sov eller inte när jag kom hem, om man fick skratta eller var tvungen att vara tyst, säger hon.

"Växer man upp med en missbrukande förälder blir man bra på att läsa av stämningar i rum"

Som vuxen har Anne försökt hitta positiva aspekter av sin uppväxt. En är att den har inneburit vissa yrkesmässiga fördelar för henne som programledare och journalist.

– Det är en hobbyanalys. Växer man upp med en missbrukande förälder blir man bra på att läsa av stämningar i rum och mellan människor. Det är en tillgång i mitt yrke, som går ut på att möta människor och höra deras livshistoria, säger hon i en intervju med Amelia.

Anne Lundberg och maken Stefan Lindfors är både sambos och särbos, beroende på när man frågar.

Anne och Stefan bor dock främst i sitt landsbygdshem, en gammal skola på 300 kvadrat utanför Ystad. Men ibland blir det Mariatorget i Stockholm, där de har en övernattningslägenhet.