Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Annie Lööf: ”Min man och jag delar på allt ansvar”

04 jul, 2017, 16:05 
Agneta Nisbeth
Centerledaren kryssar mellan förskola och förhandlingar. Och nu är hon gravid! Läs vår intervju med henne från 2017.
Annons

Denna artikel publicerades första gången under 2017. 

Politiken har alltid varit viktig för Annie Lööf. Och efter att hon blev mamma är den än viktigare. Dottern heter Ester och fyller två år i september.

– Hon är väldigt lik mig när jag var liten. Hon är en mini-Annie, både till utseendet med rött hår och till sättet, säger Annie och skrattar.

Annie och maken Carl-Johan, 37, delade på föräldraledigheten och nu delar de även på hämtningar och lämningar från och till förskolan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Min morgon ser väldigt mycket ut som alla andras. Det är matvägran från dottern, skrik och bus och vägran att ta på sig kläderna. Sen tar jag den gängliga semestervagnen och går till förskolan, säger hon.

Annie föddes i den lilla byn Maramö utanför Värnamo i Småland, den 16 juli 1983 och hade en Bullerbylik, trygg barndom på landet. Hon var en ”skötsam plugghäst” i skolan, som var kamratstödjare och engagerad i elevrådet.

Annons

– Den stora revolten var väl när jag som 22-åring kom hem till mina föräldrar och sa att jag ville pausa min juristutbildning i Lund för att ställa upp till riksdagen, säger hon.

Föräldrarna stöttade hennes beslut och hon kom in i riksdagen 2006. Sin juristexamen tog hon ut ändå – dagen innan hon presenterades som valberedningens förslag till parti ledare för Centerpartiet 2011. Starten blev tuff för Annie. Hon och partiet hade siffrorna emot sig.

Nu, sex år senare har Annie verkligen vind i seglen. För inte sedan hon föddes 1983 och Thorbjörn Fälldin var partiledare har Centerpartiet haft så bra siffror, 14,2 procent i den senaste Sifo-­undersökningen.

Dessutom toppade Annie Lööf DN/Ipos lista i januari över vilken partiledare väljarna har störst förtroende för. 38 procent av svarade Annie Lööf.

Så det är förståeligt att Annie är glad. Hon känner sig väldigt rörd och tacksam över stödet och säger att hon hoppas gå hem hos väljarna för att hon står för sina värderingar även när det blåser. Samt för att hon är tydlig i sina värderingar och beredd att göra förändring.

Annons