Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Annie Lööfs ord i Nyhetsmorgon – rädslan efter mordhoten

29 aug, 2022, 06:30 
AvSimon Holm Stålhand

Öppnar upp sig efter dödshoten.

Annons
Hör Annie Lööf om hemska mardrömsförlossningen – hon och dottern nära att döBrand logo
Hör Annie Lööf om hemska mardrömsförlossningen – hon och dottern nära att dö

Ett fruktansvärt mord skedde på Gotland under Almedalsveckan i början av juli. Men Ing-Marie Wieselgren miste livet, men det var inte tanken.

33-årige Theodor Engström har erkänt dådet och bekräftat att han hade flera måltavlor.

Nu bekräftar åklagaren vem som faktiskt var målet – Centerpartiets ledare Annie Lööf. Åklagaren bekräftar för Ekot att brottet klassas som förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

– Det handlar om misstankar om att gärningsmannen skulle mörda ytterligare personer, säger kammaråklagaren Henrik Olin till Ekot, utan att nämna specifika personer.

Annie Lööf öppnar upp sig i Nyhetsmorgon

Under måndagsmorgonen var Centerpartiets partiledare, Annie Lööf med i Nyhetsmorgon för att diskutera valet. Där fick hon också frågor från programledarna Anders Pihlblad och Soraya Lavasani om det otäcka dådet där hon pekades ut som måltavla.

– Jag har vetat det en längre tid. Jag har bearbetat och hanterat det sedan dess. Det är omskakande och påverkar mig på djupet, säger Annie Lööf och fortsätter:

– Det påverkar mig djupt som privatperson. Det påverkar min relation till mina barn, när jag går runt bland folk och jag tittar hela tiden vad folk har i händerna. Samtidigt har jag ett säkerhetsarrangemang som är runt mig.. men jag är också bara människa, klart att jag har funderat på om det är värt det. Hatet får inte vinna, säger Annie Lööf i Nyhetsmorgon.

Valet avgörs 11 september.

Annons