Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Antikrundan-stjärnan död – Peter Pluntky blev 83 år

09 maj, 2024, 18:31 
Antikrundan-stjärnan Peter Pluntky är död, bekräftar familjen för Aftonbladet.
Annons

Peter Plunkty, känd från Antikrundan, är död. Det rapporterar Aftonbladet. Han blev 83 år gammal.

Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2024Brand logo
Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2024

Antikrundan-profilen död

Peter Plunkty syntes i SVT-succén Antikrundan i många år, som kunnig leksaksexpert. Han var med första gången 1989, och syntes i programmet i över 20 år innan han lämnade 2012.

– Jag tyckte programmet blev för dåligt helt enkelt. Det var för mycket nojs och larv. Den engelska förlagan är väldigt bra, programledaren Fiona är cool och ställer inte till en massa jippon, hon är lågmäld och framträder precis lagom mycket, sa han till Aftonbladet .

Annons

Det rådde dock dubbla meningar, och SVT menade att han lämnade eftersom han varit med i en reklamfilm, något som strider mot deras regler.

Antikexpert Peter Pluntky med Maria Lämber och Lotta Lindmark
Peter Pluntky 2020.Patrik Österberg/TT

Förutom att synas i Antikrundan grundade Peter Leksaksmuseet i Stockholm, och arbetade som värderingsman. Under torsdagen bekräftar brodern Thomas för Aftonbladet att han gått bort, 83 år gammal.

– Det stämmer att han har gått bort. Det är tråkigt, men man kan inte överleva hur länge som helst och Peter var sjuk länge. Det var väntat att han skulle gå bort. Någon gång tar det slut, säger Thomas Pluntky till tidningen.

Foto: TT

Annons