Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergs renoveringskaos innan babyn föds – berättar i nytt tv-program

21 okt, 2019, 15:25 
Av
Snart är det dags att få följa med hem till Erik och Carina Berg – den 22 oktober har programmet Bergs drömkåk premiär. Nu avslöjar Carina och Erik Berg mer om det ogenomtänkta husköpet, som sakta börjar bli ett hem – trots att Carina inte har en aning om hur badrummet ser ut.
Annons

På Instagram och i podden Gynning och Berg hittar sig själva har vi fått se och höra småglimtar av paret Bergs byggprocess – och utmaningarna de ställts inför, som ruttna väggar och bågnande tak… Men i övrigt har det mesta varit hysch hysch – så gissa om vi är nyfikna på hur deras sekelskiftesdröm i skärgården kommer att utveckla sig. Att huset har en fantastisk potential är det i alla fall ingen tvekan om.

Vägen har varit lång, men äntligen börjar huset sakta färdigställas och se ut som ett hem, berättar de i Nyhetsmorgon.

– Vi trodde inte att det skulle vara så mycket att göra. Men det var det, erkänner de båda.

– I början såg vi mest huset på långt håll, och då såg det helt fantastiskt ut. Då hann vi kära ner oss och föreställa oss hur vårt liv skulle bli där.

Men det visade sig snabbt att det fanns en del att hugga tag i.

Skatteregler satte stopp för planerna

– Så när ni insåg att det här skulle bli för dyrt att köpa föddes idén om att göra ett tv-program om det – och kanske till och med få betalt? skämtar programledaren Steffo Törnquist.

Annons

– Det var exakt så det började, som ett skämt! Dessvärre satte skatteregler stopp för just den vinkeln, men då hade tankarna om att göra tv av det redan fastnat, berättar Carina Berg.

Carina berättar också att de har haft riktigt tuffa perioder, där bakslagen avlöst varandra. Taket var ruttet, vattnet i brunnen var otjänligt och så vidare. Till slut fick hela stommen på huset bytas, ett inte helt lätt projekt eftersom de tidigare berättat att huset enbart kan nås via båt, och från början inte ens hade en brygga. De har dessutom i perioder haft svårt att hjälpa till med renoveringarna själva: Carina är gravid och Erik råkade i somras ut för en knäskada som behövde opereras.

Men trots att processen bjudit på en del utmaningar har de hållit modet uppe. Statistiskt sett skiljer sig 30 procent av de par som stamrenoverar ett hus, menar Steffo Törnquist. Men inte Carina och Erik:

– Ett riktigt jävligt projekt blir som det där yttre hotet som förenar, menar Carina och Erik, trots att de erkänt att de inte kan någonting om husbygge och renovering – vilket ju skulle kunna vara lite av ett problem.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Inte sett badrummet än

De har också kommit bra överens när det kommit till inredning. Istället för att båda ska bli halvnöjda har Erik till exempel fått fria händer till badrummet – och Carina har ingen aning om hur det ska bli. Men snart ska hon få komma på invigning.

Paret hoppas bli klara med så mycket som möjligt innan bebisen kommer i vinter.

– Målbilden är att sitta på verandan och titta ut över havet, säger Carina Berg.

Bergs drömkåk har premiär den 22 oktober på Kanal 5.

Av Nina Nyström

Foto: TT/Instagram

Källa: Nyhetsmorgon

Annons