Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

”Äntligen hemma”-profilen bekräftar: Kommer ut som transsexuell

28 jan, 2023, 23:00 
Indra Nordemar

TV4-profilen avslöjar nu.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Björn Christiernsson är numera Lee Christiernsson, 48. Hon är känd från TV4:s Äntligen hemma och kommer nu ut som transsexuell.

– Jag har alltid vetat att jag är annorlunda, att något är ”fel” och jag har alltid haft ett intresse för det motsatta könets uttryck i kläder, skor och smycken. Jag hängde i mammas garderob när ingen såg, berättar hon för QX.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

I över 40 år har hon undertryckt sina känslor, till slut tog dem över och 2018 separerade hon från dåvarande hustrun.

– Min fru behövde den enkla okomplicerade kärleken som jag inte kunnat ge. Vi hade en öppen dialog och hon sa ”du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det”. Men trots att hon sa det kunde jag inte ta in det. Att jag, ”Snickar-Björn”, som gjort en karriär på att vara händig machokille skulle vara transsexuell, det var omöjligt att acceptera, säger Lee.

Annons

TV4-profilens väg från Björn till Lee

I dokumentären "Att bli Lee" kommer vi få följa resan från Björn till Lee, en resa som varit extremt svår.

För två år sedan berättade han modigt för familjen, men för resten av världen har det hållits hemligt, fram till nu.

– Jag ser det som att jag blir 2.0 nu, lite härligare och bättre bara. De sista 30 åren i mitt liv vill jag känna mig fri, med en kropp som passar mig och som jag alltid önskat att den ska se ut, säger hon.

Barnen blev hans räddning när mörkret var som värst – men nu känner han sig äntligen fri.

– Plötsligt slog det mig bara, det var en insikt och en känsla som nästan var fysisk: Jag är transsexuell. Och jag vet vad jag måste göra, för att bli fri, för att rädda mitt liv – jag behöver komma ut.

Foto: TT

Annons